Asuntomessut Porissa 2018

Asuntomessut Porissa 2018

Toteutimme neljän upean kohteen (1, 6, 7 ja 20) sisustussuunnittelun Porin Asuntomessuille 2018. Lisäksi suunnittelimme logon sekä taloesitteen kohteelle 26. 

Asuntomessut 2018 -projekti oli meille värikäs ja unohtumaton seikkailu, jossa vaadittiin ennakkoluulotonta ja sisukasta asennetta sekä taitoa yhdistää erilaiset ihmiset, kohteet ja toivomukset. Seikkailu oli täynnä ennalta käsikirjoittamattomia käänteitä, jotka otettiin vastaan positiivisina haasteina. Yhteisen määränpään saavuttaminen oli ideointia, suunnittelua, tekemistä, naurua, itkua ja innostamista – yhdessä.

 


 

KOHDE 1 – Villa Luoto

Suurella sydämellä

Saimme suuren kunnian suunnitella kolmelle ikäihmiselle kotien sisustukset Villa Luotoon, Mehiläisen palvelukotiin. Villa Luoto on Kuusikkoaho Oy:n Virkkulankylän yhteisön keskiö. Yhteisö on tarkoitettu ikääntyneille ja kaikessa suunnittelussa on panostettu vahvasti viihtyisään ja elämänläheiseen arkeen.

Suunnittelijamme Riia Rauhala loi kolmelle kuvitteelliselle asukkaalle inspiroivat ja kotoisat asunnot. Suunnittelussaan hän sukelsi omiin muistoihin läheisistään ja varsinkin isovanhemmistaan. Riian oma suuri unelma palvelukodin perustamisesta antoi valtavasti voimaa ja ideoita asuntojen luomiseen.

Virikkeellisyys ja kodin kauneus ovat tärkeitä asioita riippumatta ihmisen iästä. Kliinisyyden sijaan palvelukodin asuntojen tulisi olla elämäniloa huokuvia. Sellaisia, jotka antavat voimaa, levollisuutta ja positiivisia mielikuvia.

 

”Kuvitteellisille asukkaille Tyynelle, Arville ja Einolle luotiin elämäniloa nostattavat kodit lämmöllä ja rakkaudella.”

Sisustusarkkitehti Riia Rauhala

 


KOHDE 6 – Design-talo Noste

Modernisti boheemi

Kohteen suunnittelussa otettiin taidokkaasti huomioon taloon muuttava pariskunta koirineen. Asukkaiden liikuntaharrastukset otettiin rohkeasti osaksi kodin ilmettä muun muassa puolapuilla. Design-talo Nosteessa suunniteltiin pinnat ja irtosisustus toimimaan mielenkiintoisena kokonaisuutena. Mustavalkoisella ja harmaalla sävytettyyn kotiin tuotiin lämmintä tunnelmaa pastellisävyisin tekstiilein.

Ekologisuus oli vahvasti läsnä materiaalivalinnoissa ja asukkaiden jo olemassa olevien kalusteiden käyttämisellä. Kerroksellisuutta lisättiin mielenkiintoisella kattauksella astioineen ja koirien valokuvista tehdyillä Konton akustiikkalevyillä.

Moderniin taloon valittiin boheemia tuntumaa kontrastien korostamiseksi. Hyvin nykyaikainen talon ulkokuori sekoittuu rentoon elämäntapaan tuoden ajatuksen siitä, ettei kodin ilmeen tarvitse kulkea täysin käsi kädessä ulkopinnoilta sisätiloihin.

 

”Värikkäät tekstiilit, ekologiset materiaalit ja useat viherkasvit luovat kontrastia yhdistettynä maanläheisiin pintamateriaaleihin.”

Sisustusarkkitehdit Riia Rauhala ja Emmi Vappula

 


 

KOHDE 7 – Winnovan Tähti

Korttelin väripilkku

Tässä kohteessa suunnittelijamme pääsi tuomaan porilaisuuden ilmentymää rytinällä esiin. Tiivis yhteistyö WinNovan oppilaitoksen ja porilaisen kävelykadun Käviksen kanssa oli hedelmällisen runsasta. Tarkkaan viilatun suunnitelman toteutus merkitsi lukemattomia käyntejä porilaisiin liikkeisiin ja tarkkaa, mutta luovaa työtä. Riia toteutti kohteen kokonaisvaltaisen sisustussuunnittelun, jonka irtosisustuksessa käytettiin Käviksen 26 yrityksen tuotteita.

Korttelinsa, ja varmasti koko messualueen värikkäin kohde on ylpeästi vanhaa aikaa hehkuva kokonaisuus. Riia on suunnittelussaan antanut tilaa perinteikkyydelle ja miksannut sitä luovasti moderneihin ratkaisuihin sopivaksi. WinNovan Tähti on messujen ainoa punainen kohde ulkoväritykseltään.

 

”Kodin tunnelma henkii laadukkaasti vanhaa aikaa. Pinnoissa on käytetty muun muassa satakuntalaista osaamista ja uniikkeja yksityiskohtia. Irtosisustuksen suuntaviivat hiottiin yhdessä paikallisten yritysten kanssa asukkaita herkästi kuunnellen.”

Sisustusarkkitehti Riia Rauhala

 


 

KOHDE 20 – Casakivi

Sopivasti lempeä

Suunnittelijamme Riia Rauhalan lempeissä käsissä jylhästä ja modernista kivitalosta sukeutui kutsuvan kodikas pesä. Lammi-Kivitalojen yksikerroksinen koti on nelihenkisen perheen tukikohta. He luottivat Riian näkemykseen antamalla vapaat kädet. Casakivestä muotoutui yllättävä ja lämminhenkinen, kaikille perheenjäsenille sopiva koti. Riia sai suunnitteluideologiaansa syvyyttä keskusteluilla perheen kanssa.

Kohteeseen tehtiin irtosisustussuunnittelu ja luotiin osa pinnoista. Mittava huonekorkeus ja suuret ikkunat toivat haasteita akustiikalle sekä aurinko- ja näkösuojalle. Kattoon asennetut akustiikkalevyt sitoivat kaikumisen tehokkaasti ja mittatilausverhoilla saatiin aikaan yksityisyyden tuntu. Casakiven sisustuksessa on käytetty Pentikin tuotteita, Pentikin toimien kohteen sisustajana.

”Suunnittelun ydin keskittyi perheen huomioonottamiseen jokaisessa pienessäkin asiassa. Kauniit kalusteet, soljuva akustiikka ja viimeiseen asti viritetty valaistus terästävät kodikkuutta.”

Sisustusarkkitehdit Riia Rauhala ja Emmi Vappula

 


 

KOHDE 26 – Haltiatar

Pieni pala onnea

Art Directorimme Sanna Soininen suunnitteli Porin asuntomessujen kohteelle, Talo Haltiattarelle, oman logon. Kuusihenkinen Rouhikon perhe halusi vaikuttavalle arkkitehtoniselle ja aistiesteettömälle kodilleen ikuisen muistijäljen. 

Logosta haluttiin tunnusmerkki, jota käyttämällä yhteistyökumppanit voidaan helposti yhdistää juuri Haltiattareen. Tämän lisäksi tunnus merkitsi kodin pysyvästi asumisen maailmaan.

Uniikissa työssä kiteytettiin asiakkaan toiveet yksilölliseen ja kohdetta kuvaavaan muotoon. Sanna antoi pääroolin tunnuksessa talon moniulotteisille muodoille. Symboli perustuu talon takapihalta kuvattuun talon siluettiin. Haltiattaren yläkerta on alakertaa suurempi, mikä luo sille mielenkiintoiset ääriviivat.

 

”Suunnittelussa luovuuttani siivittivät talon mahtipontisuus ja asukasperheen suuri arvostus Suomen luontoa kohtaan. Symboli ilmentää talon minimalismia ja sen voimakkaita piirteitä.”

Art Director Sanna Soininen

 


 

Referenssit

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä

Alkoks vähääkä kutittelee? Voitasko me auttaa sua jossai keskeneräises tai viä ajatusasteel olevas rojektis? Pist kertoe ongelmas ja me taataan et siihen löytyy ratkasu!

Pain täst ja sit räjähtää

Yhteistyömme sujui loistavasti.

Tilat ovat toimivat, ja niiden ilme sopii hyvin niin brändiimme kuin tehdasympäristöönkin.

Henriikka Seppälä, Enersense International