POHJOIS-SATAKUNNAN TURVEMAILTA MAAILMALLE

Konto on ekologisten design-akustointilevyjen asiantuntija. Heidän innovatiivinen tapansa toimia on vakuuttanut lukuisan määrän yrityksiä sekä yhdistyksiä, kuten Suomen Punainen Risti, OP Ryhmä, Werne Studiot sekä Ravintola Pikanten.

Tilanne ennen yhteistyön alkua Rock My Busineksen kanssa oli seuraavanlainen: Kontolla oli kaksi erillistä verkkopalvelua – yrityksen verkkosivut sekä erillinen verkkokauppa. Kahden palvelun ylläpitäminen oli vaivalloista. Lisäksi sekä verkkosivujen että verkkokaupan visuaalinen ilme kaipasi uudistusta. Konton liiketoiminta oli kasvussa ja kansainvälistyminen käynnissä. Tässä vaiheessa Kontosta esitettiin toive: Rock My Business.

TAVOITE

Tavoitteena oli yhdistää sivut yhdeksi toimivaksi kokonaisuudeksi, ja saada uudistuksen myötä Kontto verkkopalvelun käyttäjille ergonominen palveluympäristö, jossa käyttäjä saa haluamansa tiedon mahdollisimman vaivattomasti.
Koska Konto on vahvasti kansainvälistyvä yritys, niin myös monikielisen verkkopalvelun luominen oli välttämätöntä.

”Verkkopalvelujemme yhdistäminen ja uusiminen toivomallamme tavalla oli haastava ajatus. Meillä oli lukuisa määrä toiveita, emmekä uskoneet, että voimme saada ne kaikki toteutumaan”, kertoo Konton myyntipäällikkö Sami Laitila.

Edellisten sivujen visuaalinen ilme oli vanhanaikainen, eikä houkutellut käyttäjää pysymään sivuilla. Sivut eivät myöskään tarjonneet yhteyksiä sosiaaliseen mediaan, joten mielenkiintoista sisältöä ei ollut mahdollista jakaa käyttäjien omissa kanavissa.

RATKAISU

”Tavoitteena oli luoda uniikki verkkopalvelu, joke yhdistää yrityksen verkkosivut sekä verkkokaupan”, kertoo Rock My Busineksessa verkkopalveluista vastaava Teemu Jönkkäri. Käytetyt teknologia olivat WordPress -julkaisujärjestelmä sekä Woocommerce -verkkokauppa-alusta, joka tarjoaa kehittyvän ympäristön verkkokauppapalvelulle.

Asiakaskokemuksen parantaminen oli uudistuksessa merkittävässä roolissa, joten ilmeeseen sekä rakenteeseen ja käytettävyyteen panostettiin. Edellisissä verkkopalveluissa asiakkaan täytyi skrollata sivuja useampaan kertaan nähdäkseen kaikki tuotteet, joka oli erittäin aikaavievää. Uudessa versiossa asiakas näkee lähes koko tarjonnan yhdellä silmäyksellä. Tuotteiden kuvat ovat suurempia ja laadukkaampia, jolloin ostohalukkuus ja ostotapahtumat lisääntyvät. Luonnollisesti sosiaalisen media yhteydet lisättiin sivuille, jotta käyttäjät saadaan mahdollisimman laajasti välittämään Konto-viestiä omissa kanavissaan.

”Yhteistyö Rock My Busineksen kanssa oli erittäin menestyksekäs kokemus. Kaikki toiveemme, joita meillä oli, tuli sisällytettyä uuteen verkkopalveluun. Rock My Business ymmärsi tarpeemme välittömästi, joten projekti lähti täydellä vauhdilla käyntiin heti ensitapaamisestamme, ja valmistui toivotulla tavalla juuti ennen Seinäjoen asuntomessuja 2016. suuret kiitokset Rock My Businekselle loistavasta yhteistyöstä!”, kiittää Sami Laitila.

Tutustu www.konto.fi

 

konto-fi

Staramme

Janne

Janne Rauhala

Luova toimitusjohtajajanne@rockmybusiness.fi050 573 8776

Nautin elämästä kirjoittaen päivittäin oman elämäni kirjaa. Olen kohteliaasti häpeilemätön. Tanssin kuin kukaan ei katselisi kuvastaa luonnettani. Tosin samassa lauseessa voin olla huomion keskipisteenä sekä yksin pöydässä laadukas viini ja idealehtiö seuranani. Selkiytän ajatukseni juoksemalla metsäpolulla. Näen mahdollisuuksia ympärilläni – monta polkua on kulkematta. Haasta minut.