Siirry sisältöön

Enersense International Oyj

Enersense International Oyj


Sisäisen viestinnän mullistus ja upeat puitteet modernin rentoon tehdasmiljööseen

Enersense on vaativiin teollisuuden projekteihin erikoistunut rekrytoinnin ja resurssienhallinnan asiantuntija. Erityisesti yhtiö hallitsee suuret teollisuuden rakennustyömaat ja tuotantolaitosten huoltoprojektit. Enersensen palvelun ydin on projektiosaamisen ja -tiedon optimoinnissa. Yhtiö räätälöi kullekin projektille toimivimman ja tehokkaimman ratkaisun. Enersense tarjoaa teollisuuden palvelua kokonaispalveluna. Yhtiö rekrytoi työmaalle tekijät ja vastaa tiimin työstä kokonaisuudessaan. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Porissa ja toimipisteitä on Porvoossa, Pietarissa, Äänekoskella sekä Pyhäjoella. Lisäksi yhtiön toimistoja löytyy Isosta-Britanniasta, Ranskasta, Turkista, Romaniasta, Unkarista, Liettuasta, Latviasta, Virosta, Puolasta ja Kreikasta.

LÄHTÖTILANNE

  • Sisäisen viestintä Enersensessä oli puutteellista kahden Porissa sijaitsevan toimipisteen sekä lukuisien eri viestintäkanavien vuoksi
  • Informaatiokatkoksia – tieto ei tavoittanut kaikkia asianosaisia
  • Kahden Porissa sijaitsevan toimistotilan yhdistäminen

ROCK MY BUSINEKSEN ROOLI

  • Sisäisen viestinnän kehittäminen
  • Toimitilasuunnittelu

AIKAANSAANNOKSET

  • Työympäristön muutos
  • Sisäisen viestinnän ohjeistus
  • Toimitusjohtajan raportoinnin selkiyttäminen omistajan ja hallituksen puheenjohtajan suuntaan
  • Uuden toimitilan suunnittelu

 

Sisäisen viestinnän kehittäminen (2015-2016), toteutus: Janne Rauhala

Kehittyvän ja kasvavan Enersensen henkilöstömäärä oli kasvanut nopeasti. Henkilöstö työskenteli useissa toimipisteissä, joista viestinnän kannalta haastavimpana koettiin yrityksen kotikaupungin kaksi erillistä toimipistettä. Näissä työskentelevien osastojen välillä havaittiin säännöllisiä informaatiokatkoksia. Lisäksi useita viestintäkanavia käytettäessä osa tiedosta ei tavoittanut kaikkia asianosaisia. Tavoitteeksi asetettiin työympäristön ja kommunikaation parantaminen: käytettävien viestintäkanavien valinta, tiedonkulun selkiyttäminen ja tiedon tehokkaampi löytäminen sekä johdonraportointi.

Sisäisen viestinnän kehittämisen toimenpiteet: Johdon sitoutuminen sisäisen viestinnän kehittämiseen, haastattelut, sisäinen kysely, kyselyn tuloksena yrityksen toiminnalle oikeiden viestintäkanavien ja -keinojen käyttöönotto, henkilöstön sitoutuminen sovittuihin viestintäkanaviin ja -keinoihin, toimenpiteiden päämäärätietoisuus–säännöllisyys ja pitkäjänteisyys, seuranta.

Aikaansaannoksena Enersensensellä tapahtui merkittävä työympäristön muutos. Johdon raportointi muuttui selkeämmäksi, Viestintäkanavia karsittiin ja keskitettiin viestintä sekä informaatio niin, että tieto säilyy ja on kaikkien saatavilla.

Jatkotoimenpiteenä yritys yhdisti kotikaupunkinsa toimipisteet yhdeksi kokonaisuudeksi, jolloin päivittäinen kommunikaatio eri osastojen välillä parantui entisestään.

 

Inspiroivat toimitilat (2016), toteutus: Riia Rauhala

Enersense International Oy:lle luotiin huippuunsa hiotut ja inspiroivat uudet toimitilat vanhaan Sampo Rosenlewin tehdasrakennukseen Poriin. Yhtiön kaksi toimipistettä siirrettiin samoihin 600-neliön tiloihin. Kohdeyritykselle toteutettiin tilasuunnittelu sisältäen tilanjaot ja kalustesijoittelut sekä sisustussuunnittelu pitäen sisällään kalustevalinnat, tekstiilivalinnat, pintojen väri- ja materiaalivalinnat sekä valaistussuunnittelun, tarjouspyynnöt ja budjetoinnin. Uusien tilojen myötä kehitettiin sisäisen viestinnän sujuvuutta ja vahvistettiin  kasvavaa kansainvälistä yritystä. Värikkäissä tiloissa huokuu ennakkoluuloton asenne ja menestys.

 

Kysy lisää businessmuotoilusta:

Janne Rauhala, 050 573 8776 tai janne@rockmybusiness.fi

 

Kysy lisää sisustus- ja tilasuunnittelusta:

Riia Rauhala, 050 016 4099 tai riia@riiarauhala.fi

 

Yhteistyömme sujui loistavasti

Rock My Business on vastannut odotuksiamme! Se, että meillä on yrityksemme hyvin tunteva, pysyvä yhteyshenkilö, on ollut avainasia menestykselliseen yhteistyöhön.

Hannu Tarkkio, Toimitusjohtaja, 247 Satakunnan Turvapalvelut

Vieritä ylös