Yrjönkatu 22 (BEPOP), 28100 Pori

Lähtötilanne

PlusTerveys Kangasalan Hammaslääkäriasema on korkealaatuinen yksityinen hammaslääkäriasema. Vastaanotolta saat kaiken, mitä hammashoidota vaadit, leikkauksista esteettiseen hammashoitoon.

Vastaanottotilojen sisustuksella halutaan kuvastaa huipputeknologiaa ja trendikkyyttä. Vastaanottotilat ovat trendikkäät niin väri-, kaluste- kuin materiaalivalinnoiltaankin. PlusTerveyden brändiväreihin yhdistyvät valkoinen ja beige.

PlusTerveys Kangasalan Hammalääkäriasema kulkee selkeästi käsikädessä PlusTerveyden linjan kanssa,

Avainsanat: trendikkyys, nuorekkuus, huolenpito, välittäminen, vastuunotto.

PlusTerveys Kangasalan tilat

KALUSTE- JA SISUSTUSSUUNNITTELU

Yhteistyömme alkoi yhdessä asiakkaan kanssa tapaamisella tiloissa, jotka asiakas oli valinnut keskeiseltä paikalta Kangasalan keskustasta. Uudet tilat kattavat n. 250m2, joihin sijoitettiin ulkopuolisen arkkitehdin toimesta neljä hoitohuonetta, joista yhdessä oli tarkoitus hoitaa myös pienimuotoisia leikkaustoimenpiteitä, yksi välinehuolto, heräämö ja erillinen työhuone.

Projekti alkoi osaltamme kalustesuunnittelulla. Hoitohuoneiden kalustesuunnittelussa oli otettava huomioon tilojen neliöt, hoitoyksiköiden mitoitus ja tilankäyttö, hoitotilanteissa tapahtuvat liikkeet hammashoitajan ja hammaslääkärin osalta, tarvittavien instrumenttien sijoittelut, asiakkaan toiveet kalusteiden muotoilusta, materiaalivalinnat, joissa hygieenisyys on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, työpöydän ja vesipisteiden sijoittelut. Välinehuollon kalustesuunnittelussa tärkeimpiä yksityiskohtia ovat erilaisten puhdistuslaitteiden sijoittelut ja välinehuollon toiminnallisuus eri toimintojen välillä. Kyseisissä vastaanottotiloissa välinehuolto oli arkkitehdin toimesta suunniteltu pitkän malliseksi ja kapeaksi käytävämäiseksi tilaksi, joka asetti omat haasteensa kalustesuunnittelulle. Odotustilojen kalustesuunnittelu on ennen kaikkea sisustuksellista suunnittelua, mutta huomioiden myös kalusteiden säilytystarve niin henkilökunnan kuin asiakkaidenkin osalta.

Sisustussuunnittelu kulki käsikädessä kalustesuunnittelun kanssa. Sisustussuunnittelussa huomioonotettavia asioita olivat työhyvinvointi, ergonomia ja turvallisuus (näkyy materiaalivalinnoissa, pinnoissa, valaistuksessa, väreissä ja akustiikassa), ylläpito ja hygienia (huomioitiin kaluste- ja pintamateriaaleissa sekä valaistusratkaisuissa) sekä ympäristövastuu (tulee esiin ekologisissa materiaali- ja valaistusratkaisuissa).

Huomioidaan PlusTerveyden ideologia – ei kahta samanlaista.

Vastaanottotiloihin suunnittelemamme ja toimittamamme hoito-, välinehuollon- ja odotustilojen kalusteet on suunniteltu täysin asiakkaan toiveiden mukaisilla materiaaleilla ja muotokielellä. Laadukkaan verkostomme avulla pystymme toteuttamaan isompiakin kokonaisuuksia vastaanottotilan koosta riippumatta.

Staramme

Riia

Riia Rauhala

Suunnittelujohtajariia@rockmybusiness.fi050 016 4099

Emmi Vappula

Sisustusarkkitehti emmi@rockmybusiness.fi040 175 1535