Loft-Asunto Nakkilan Pyssykankaalla

Loft-Asunto Nakkilan Pyssykankaalla

Moderni ja tunnelmallinen loft-asunto Nakkilassa

Nakkilan Pyssykankaalla sijaitseva aikaisemmin sahana toiminut kaksikerroksinen teollisuusrakennus remontoitiin täysin, vanhaa mahdollisimman paljon säästäen ja kunnioittaen. Alakertaan perustettiin autoja intohimoisesti harrastavan isännän verstas ja yläkerrasta loihdittiin pariskunnan upea ja moderni loft-asunto.

Upean, suuren rakennuksen yläkerta muutettiin kaksihenkisen perheen uudeksi loft-asunnoksi. Yläkertaan suunniteltiin kokonaan uusi sisäänkäynti suoraan ulkoa.

Kohteen arkkitehtina toimi Kirsti Kanerva. Arkkitehti jaotteli yläkerran kolmeen eri osa-alueeseen: sauna- sekä vierastiloihin, yhteisiin oleskelutiloihin ja yksityiseen makuuhuone- ja työskentelytilaan.

Rakennuksen rouhea, kauniisti patinoitunut punatiiliverhous haluttiin näkyviin myös sisäseinille ja niiden päältä purettiin lukuisat vanhat seinäkerrokset. Yläkerrassa lattia on suurimmaksi osaksi vanhaa lankkulattiaa, joka haluttiin jättää alkuperäiseen kuntoon. Lattian pinta hiottiin kevyesti ja pinta suojattiin värittömällä mattavahalla.

Arkkitehti sijoitti yläkerran sisääntuloon ison ja toimivan eteisen, joka johtaa wc-, peseytymis- ja saunatiloihin. Wc-tilasta haluttiin selkeälinjainen ja pelkistetty, betonipintaa jätettiin mahdollisimman paljon esille. Suihkutilat laatoitettiin ajattoman tyylikkäillä kiiltävän valkoisilla laatoilla, jotka asennettiin tiililadonnalla.

Toiselle puolelle eteiskäytävää arkkitehti suunnitteli kaksi vierasmakuuhuonetta paljon vieraileville lapsille perheineen. Vierashuoneiden lattioihin valettiin betonilattiat ja seinät käsiteltiin eläväpintaisiksi murretun sävyisillä tasoituslaasteilla.

Tilasuunnittelulla luotiin upeat näkymät toimivista tiloista toisiin

Eteisestä aukeaa upea näkymä suureen oleskelutilaan, jossa yhdistyvät olohuone, keittiö ja ruokailutila sekä portaikko alakerran verstaaseen. Olohuoneen katseenvangitsijana toimii sahan ajoilta säästynyt katosta riippuva purupuhallin. Muurattu valkoinen takka ryhdittää tilaa ja jakaa olohuoneen sekä ruokailutilan omiksi tiloikseen. Suureen avoimeen tilaan etsittiin jykevät ja näyttävät nahkaiset kalusteet tasapainottamaan tilavaikutelmaa ja tuomaan mielenkiintoista kontrastia muuten moderniin tyyliin. Ruokailutilaan sijoitettiin 8 hengen ruokapöytä, jossa useasti vietetään iltaa isolla porukalla. Modernit ja kookkaat valaisimet viimeistelevät yksinkertaisen tyylikkään tilan.

Keittiön tyyli mukailee loft-henkeä ja vastaa varustelullaan koviinkin vaatimustasoihin. Suuren saarekkeen ympärille mahtuu tekemään ruokaa suuremmallakin porukalla. Luksusta on täyskorkea viinikaappi, joka on tärkeä väline viiniharrastajille. Keittiön taakse sijoitettiin päämakuuhuone, joka erotettiin muusta tilasta suurilla näyttävillä lasiseinillä ja -ovilla. Päämakuuhuoneen yhteyteen sijoitettiin myös pukeutumishuone, josta on kulku toiseen kylpyhuoneeseen suihkuineen. Makuuhuoneen perältä löytyy myös erillinen työhuone, josta on upeat ja inspiroivat maisemat.

”Tässä kohteessa neliöitä on runsaasti, tilat ovat avaria ja antoivat tilaa erikoisemmillekin sisustusratkaisuille kuitenkaan tinkimättä kodikkuudesta. Teollisuushenkinen loft-asunto oli mielenkiintoinen ja erilainen kohde suunnitella ja työstää.”

Sisustusarkkitehti Riia Rauhala

Referenssit

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä

Alkoks vähääkä kutittelee? Voitasko me auttaa sua jossai keskeneräises tai viä ajatusasteel olevas rojektis? Pist kertoe ongelmas ja me taataan et siihen löytyy ratkasu!

Pain täst ja sit räjähtää

Yhteistyömme sujui loistavasti.

Tilat ovat toimivat, ja niiden ilme sopii hyvin niin brändiimme kuin tehdasympäristöönkin.

Henriikka Seppälä, Enersense International