Hoiva Mehiläinen – ikäihmisten palvelukoti

Hoiva Mehiläinen – ikäihmisten palvelukoti

Villa Luoto – suurella sydämellä

”Mehiläiseltä löytyy erilaisia ikäihmisille sopivia koteja ja  asumisratkaisuja, joissa avun, tuen ja hoivan määrä mukautuu asukkaan yksilöllisiin tarpeisiin elämäntilanteen mukaan. Mehiläinen palvelee ikäihmisiä ympäri Suomea ja auttaa erilaisissa asumiseen sekä elämiseen liittyvissä tarpeissa. Ikääntyneille on suunniteltu kaksi erilaista asumiskokonaisuutta: Mehiläisen Villat ja Mehiläisen Mainiokodit. Mehiläisen Villoissa tarjotaan ympärivuorokautisen hoivan ohella myös itsenäisempää palveluasumista, johon asiakas voi muuttaa jo kevyemmällä palvelutarpeella. Villat tarjoavat ensiluokkaista asumista huolettomasti palveluiden keskellä, turvallisessa ja kauniissa ympäristössä. Villa-palveluasumisessa palvelut suunnitellaan yhdessä ikäihmisen yksilöllisen tarpeen mukaiseksi ja elää voi juuri siten kuin itse haluaa. Mehiläinen toteuttaa myös yhteisöllisiä palveluasumisen palvelukoteja Virkkulan kylä -konseptilla yhteistyössä Kuusikkoaho Oy: n kanssa.

 

Saimme suuren kunnian suunnitella kolmelle ikäihmiselle kotien sisustukset Porin asuntomessualueelle rakennettuun Villa Luotoon, Hoiva Mehiläisen ikäihmisten palvelukotiin. Villa Luoto on Kuusikkoaho Oy:n Virkkulan kylän yhteisön keskiö. Yhteisö on tarkoitettu ikääntyneille ja kaikessa suunnittelussa on panostettu vahvasti viihtyisään ja elämänläheiseen arkeen.

Suunnittelijamme Riia Rauhala loi kolmelle kuvitteelliselle asukkaalle inspiroivat ja kotoisat asunnot. Suunnittelussaan hän sukelsi omiin muistoihin läheisistään ja varsinkin isovanhemmistaan. Riian oma suuri unelma palvelukodin perustamisesta antoi valtavasti voimaa ja ideoita asuntojen luomiseen.

Virikkeellisyys ja kodin kauneus ovat tärkeitä asioita riippumatta ihmisen iästä. Kliinisyyden sijaan palvelukodin asuntojen tulisi olla elämäniloa huokuvia. Sellaisia, jotka antavat voimaa, levollisuutta ja positiivisia mielikuvia.

”Kuvitteellisille asukkaille Tyynelle, Arville ja Einolle luotiin elämäniloa nostattavat kodit lämmöllä ja rakkaudella.”

Sisustusarkkitehti Riia Rauhala

Referenssit

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä

Yhteistyömme sujui loistavasti

Tilat ovat toimivat, ja niiden ilme sopii hyvin niin brändiimme kuin tehdasympäristöönkin.

Henriikka Seppälä, Enersense International