Loft-Asunto Nakkilan Pyssykankaalla

Loft-Asunto Nakkilan Pyssykankaalla

Moderni ja tunnelmallinen loft-asunto Nakkilassa

Nakkilan Pyssykankaalla sijaitseva aikaisemmin sahana toiminut kaksikerroksinen teollisuusrakennus remontoitiin täysin, vanhaa mahdollisimman paljon säästäen ja kunnioittaen. Yläkerrasta loihdittiin pariskunnan upea ja moderni loft-asunto. Tällä hetkellä pariskunnalla on työnalla rakennuksen alakerta, jonne on rakenteilla juhla-, kokous-, edustus- ja tapahtumatila.

Kohteen tilaratkaisujen suunnittelijana toimi Arkkitehti Kirsti Kanerva. Arkkitehti jaotteli yläkerran kolmeen eri osa-alueeseen: sauna- sekä vierastiloihin, yhteisiin oleskelutiloihin ja yksityiseen makuuhuone- ja työskentelytilaan.

Rakennuksen rouhea, kauniisti patinoitunut punatiiliverhous haluttiin näkyviin myös sisäseinille ja niiden päältä purettiin lukuisat vanhat seinäkerrokset. Yläkerrassa lattia on suurimmaksi osaksi vanhaa lankkulattiaa, joka haluttiin jättää alkuperäiseen kuntoon. Lattian pinta hiottiin kevyesti ja pinta suojattiin värittömällä mattavahalla.

Arkkitehti sijoitti yläkerran sisääntuloon ison ja toimivan eteisen, joka johtaa wc-, peseytymis- ja saunatiloihin. Wc-tilasta haluttiin selkeälinjainen ja pelkistetty, betonipintaa jätettiin mahdollisimman paljon esille. Suihkutilat laatoitettiin ajattoman tyylikkäillä kiiltävän valkoisilla laatoilla, jotka asennettiin tiililadonnalla.

Toiselle puolelle eteiskäytävää arkkitehti suunnitteli kaksi vierasmakuuhuonetta paljon vieraileville lapsille perheineen. Vierashuoneiden lattioihin valettiin betonilattiat ja seinät käsiteltiin eläväpintaisiksi murretun sävyisillä tasoituslaasteilla.

Tilasuunnittelulla luotiin upeat näkymät toimivista tiloista toisiin

Eteisestä aukeaa upea näkymä suureen oleskelutilaan, jossa yhdistyvät olohuone, keittiö ja ruokailutila sekä portaikko alakerran verstaaseen. Olohuoneen katseenvangitsijana toimii sahan ajoilta säästynyt katosta riippuva purupuhallin. Muurattu valkoinen takka ryhdittää tilaa ja jakaa olohuoneen sekä ruokailutilan omiksi tiloikseen.

Keittiön tyyli mukailee loft-henkeä ja vastaa varustelullaan koviinkin vaatimustasoihin. Suuren saarekkeen ympärille mahtuu tekemään ruokaa suuremmallakin porukalla. Luksusta on täyskorkea viinikaappi, joka on tärkeä väline viiniharrastajille.

”Tässä kohteessa neliöitä on runsaasti, tilat ovat avaria ja antoivat tilaa erikoisemmillekin sisustusratkaisuille kuitenkaan tinkimättä kodikkuudesta. Teollisuushenkinen loft-asunto oli mielenkiintoinen ja erilainen kohde suunnitella.”

Sisustusarkkitehti Riia Rauhala

Referenssit

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä

Yhteistyömme on sujunut loistavasti

Satakunnan Yrittäjien jäsenkehitys on ollut positiivisessa kasvussa ja suunnitelmallisella viestinnällä sekä markkinoinnilla on varmasti osuutensa asiaan. Kiitos RMB!

Viestintäsuunnittelija Noora Aaltonen ja toimitusjohtaja Markku Kivinen, Satakunnan Yrittäjät