Original Sokos Hotel Vaakuna

Original Sokos Hotel Vaakuna

Uuden brändin mukaiset tilat

 

Suunnittelimme Porin ydinkeskustassa sijaitsevan Original Sokos Hotel Vaakunan vastaanotto-, aula- ja neuvottelutilat vastaamaan hotelliketjun uutta brändi-ilmettä.

Original by Sokos Hotel -hotelliketjut haluavat korostaa paikallisuutta ja tuoda sen kautta uudenlaisia elämyksiä. Porin Vaakunassa on vahvasti esillä porilaisuus ja satakuntalaisuus. Paikallisuuden esille tuominen tutustuttaa asiakkaan jo valmiiksi uuteen kaupunkiin ja herättää mielenkiinnon paikallista kulttuuria kohtaan.

Kaikkien tilojen suunnittelussa tärkeää oli luoda kodinomainen ja lämmin tunnelma, johon päästiin reippailla värisävyillä ja helposti lähestyttävillä materiaaleilla. Hotellin ilmeestä ei haluttu tehdä liian hienoa ja ylellistä, vaan kaikille sopiva, kodikas ja tunnelmallinen kokonaisuus.

 

Hotelliin sisään astuessa ensimmäisenä vieraan vastaanottavat porilaiset lausahdukset ja tunnusomaiset kuvat Porista. Materiaaleina aula- ja vastaanottotilaan on tuotu porilaisuudelle ominaisia materiaaleja, kuten tuohipunosta ja käsityövaikutteita akustoivien tyynyjen muodossa.

Aulaan suunniteltiin mukava oleskelualue, johon voi istahtaa esimerkiksi lukemaan porilaisia sanomalehtiä. Akustiikkaa parantavat tyynyjen muotoiset akustiikkapaneelit asennettiin sohvan yläpuolelle toimimaan myös selkänojana. Sohvaryhmää täydentämään suunniteltiin pieni sohvapöytä, jonka yläpuolelle asennettiin ryhmä valkoisia riippuvalaisimia.

Yläaulaan sijoitettiin suurempi sohvaryhmä, johon yhdistettiin myös seinälle sijoitettu tv. Sohvaryhmää korostettiin pirteällä tapetilla ja raikkaan sävyisellä matolla ja tyynyillä. Ikkunalaudoille suunniteltiin istuinpehmusteet ja tyynyt rennompaa oleskelua varten.

Yksi kokoustiloista suunniteltiin täysin uudestaan ja muutettiin luovaksi tilaksi. Luova tila on kokoustila, jossa voi rennosti ja täysin uudella tavalla kokoustaa ja pitää palavereja. Tilaa voi vuokrata esimerkiksi projektikohtaisesti, jolloin tarvitaan innovatiivisia ja erilaisia ideoita ja ajatuksia. Tilan erilaisuus kannustaa ajattelemaan ”laatikon ulkopuolelta” ja leikkimielisesti.

 

Täysin erilainen työympäristö normaaliin verrattuna ruokkii mielikuvitusta ja piristää ryhmähenkeä. Luovassa tilassa keskityttiin myös ergonomiaan ja järjestettiin eri tasoisia istuinvaihtoehtoja, jolloin jokainen voi valita mieleisensä.

Luovan tilan akustiikkaan panostettiin ja tilassa näkyykin samat tyynyn muotoiset akustiikkapaneelit, kuin aulatiloissa. Porin Kallon kalliot valokuvatapetissa ja kivien muotoiset istuimet tuovat rentouttavan rauhallisen tunnelman.

Referenssit

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä

Yhteistyömme sujui loistavasti

Voimme ilolla suositella RMB:tä luomaan muidenkin hammaslääkäriasemien vastaanotoista liiketoimintaa tukevat ja ideologiaa kuvastavat tilat.

Jani Ohtonen, Hammaslääkäri, PlusTerveys Kokko-Dent