Upea koti Kivi-Porissa

Upea koti Kivi-Porissa

Teollista tunnelmaa

Suunnittelimme Kivi-Porissa sijaitsevan upean kerrostalokolmion keittiön, olohuoneen ja lastenhuoneen. Kaikissa tiloissa suunniteltiin tilanjako, pintamateriaalit, kalusteet, valaistus ja tekstiilit.

Keittiön tunnelmaksi haluttiin selkeälinjainen, teollinen tunnelma, joka toteutettiin kiiltävän valkoisella yläkaapittomalla keittiöllä yhdistettynä tapetilla toteutettuun betoniseinään ja graafiseen mustavalkoiseen tapettiin.

Korkeaa tilaa korostettiin upealla tapetilla, teollisilla valaisimilla ja yläkaapittomalla keittiöllä

Tilan korkeutta haluttiin korostaa ja keittiön malliksi valittiin yläkaapiton keittiö, jolloin upea seinä pääsee oikeuksiinsa. Pitkää yhtenäistä seinää hyödynnettiin koko pituudeltaan suunnittelemalla säilytysratkaisut laatikoihin. Liesituulettimeksi valittiin yksinkertainen krominen malli. Liesituulettimen ilmastointiputki haluttiin tuoda esille korostamaan teollista tunnelmaa. Tehokas kaasuliesi oli ehdoton valinta tähän keittiöön.

Kontrastia luotiin mustalla keittiötasolla, jonka yläpuolelle hankittiin pitkä lasilevy suojaamaan tapettipintaa. Musta jenkkijääkaappi, ruokapöydän tuolit ja valaisimet ryhdittävät tilaa. Keittiön hana esihuuhtelusuihkulla helpottaa tiskausta ja istuu keittiön tyyliin täydellisesti. Mustalle liitutauluseinälle sijoitettiin kaappitilaa. Kaapit sijoitettiin seinälle ja alaosa jätettiin avoimeksi, jotta seinä pysyy kevyenä.

Keittiön sydän on suuri betoninen ruokailupöytä, jonka ympärille mahtuu kokoontumaan koko perhe. Tv-syvennykseen valittiin mielenkiintoinen graafinen tapetti sekä kapeat seinähyllyt ruostumattomasta teräksestä. Kromiset yksityiskohdat ja somisteet viimeistelevät tyylikkään keittiön tunnelman.

Katseenvangitsijaksi näyttävä hyllykokonaisuus

 

Olohuoneeseen haluttiin luoda ruokailutila illallisvieraille. Korkean olohuoneen peräseinälle suunniteltiin kookas hyllykokonaisuus, joka toimii säilytystilana sekä näyttävänä sisustuselementtinä. Perheen olemassa oleva upean punainen jenkkijääkaappi löysi paikkansa ruokailutilasta.

Olohuoneeseen sijoitettiin kaksi nahkaista divaania, jotka ovat täydelliset rentoon leffaillan viettoon. Halutessaan tulevaisuudessa divaaneita on helppo yhdistellä sohvakokonaisuudeksi. Valaistukseen haluttiin panostaa ja valaisimiksi valittiin näyttävät valaisimet, joissa johdot ja useat pienet valonlähteet luovat tunnelmallisen, mutta tehokkaan valaistuksen.

Asunnon toinen olohuone muutettiin lastenhuoneeksi. Pitkän ikkunaseinän eteen sijoitettiin persoonallinen tv-taso, joka toimii myös säilytystilana. Tason yläpuolelle asennettiin eri sävyisiä riippuvalaisimia. Yhdelle seinälle teetettiin näyttävä valokuvatapetti, joka vie ajatukset lämpimään.

Upean alkuperäisen takan eteen sijoitettiin divaani tv:n katselua ja lapsen kanssa oleskeluun. Höyhenvalaisin pehmentää lastenhuoneen tunnelmaa.

Referenssit

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä

Alkoks vähääkä kutittelee? Voitasko me auttaa sua jossai keskeneräises tai viä ajatusasteel olevas rojektis? Pist kertoe ongelmas ja me taataan et siihen löytyy ratkasu!

Pain täst ja sit räjähtää

Yhteistyömme sujui loistavasti.

Olemme olleet tyytyväisiä ja yhteistyö on osoittautunut toimivaksi. Toimeksiantomme esimerkiksi markkinointimateriaalien suhteen kuunnellaan herkällä korvalla ja ne toteutetaankin usein paremmin kuin osaamme ne itse kuvitella.

Viestintäsuunnittelija Noora Aaltonen ja toimitusjohtaja Markku Kivinen Satakunnan Yrittäjät