Siirry sisältöön

Willi Karvia nostaa kunnan kiinnostavuutta ja elinvoimaisuutta

Willi Karvia nostaa kunnan kiinnostavuutta ja elinvoimaisuutta

”Jos jokaisessa meissä asuisi pieni karvialainen, Porilla, Satakunnalla ja Suomella ei olisi mitään hätää!”
Timo Aro, muuttoliiketutkija ja valtiotieteiden tohtori, Satakunnan Kansa 18.9.2019


Willi Karvia Oy on omaleimainen Karvian kunnan omistama matkailun kehittämisyhtiö. Willi Karvia kokoaa kunnan palvelut yhteen, kehittää kunnan yritysyhteistyötä, tapahtuma- ja matkailutarjontaa, on mukana Geopark-yhteistyössä ja toteuttaa erilaisia hankkeita. Helmikuussa 2019 Karvian kunnan omistama matkailuyhtiö Willi Karvia Oy sekä RMB Rock My Business Oy aloittivat yhteisen matkan ja alkoivat kehittää persoonallista Karvian kuntaa.

 

ROCK MY BUSINEKSEN ROOLI

Kiinteistömuotoilija | Strateginen kumppani

Strateginen suunnittelu – Brändin johtaminen – Markkinointitoimenpiteiden suunnittelija ja toteuttaja – Palveluiden kehittäminen ja tuotteistaminen

WILLI KARVIA -BRÄNDI NOSTETTIIN KARVIALAISESTA SUOSTA 

Rock My Business on vastannut Willi Karvia -brändin kehittämisestä, Taiteiden reitti Kammista Skantziin -brändin rakentamisesta, Kulttuurikeskus Skantzin lanseerauksesta sekä tapahtumien ja Karvian luontokohteiden markkinoinnista, Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark-hankkeesta Karvian osalta sekä karvialaisten yrittäjien ja yritysten liiketoiminnan kehittämisestä ja markkinoinnista.

 

Strateginen suunnittelu 

 • Visio, missio, arvot
 • Slogan Ei pölöhömpiä reissuja – ympäri vuoden ja tarina
 • Kunnanjohtajan ja matkailuyhtiön hallituksen sparraaja
 • Hankesisältöjen ideoija ja asiantuntija, muun muassa Taiteiden reitti Kammista Skatziin (virallinen Matkailutie)
 • Kunnan tyhjien kiinteistöjen uusien käyttötarkoitusten ideointi

Brändin johtaminen

 • Markkinointistrategia
 • Markkinointikoulutus ja -sparraus Karvian yrittäjille
 • Willi Karvia -brändin johtaminen, johon liitoksissa olevien brändien kehittäminen:
  • Taiteiden reitti Kammista Skantziin
  • Kulttuurikeskus Skantz
  • Karvia Design
  • Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark-hanke

Palveluiden kehittäminen ja tuotteistaminen

 • Palvelupakettien (Karvian yritysten tuotteet ja palvelut) kehittäminen ja tuotteistaminen: yrittäjien yhdistäminen, kokonaisuuksien rakentaminen, sisältösuunnittelu ja pakettien nimeäminen

AIKAANSAANNOKSET 

 • Valtakunnallisesti tunnetut ja laajalti huomioidut Willi Karvia -brändi sekä sen yhteydessä toimivat Taiteiden reitti ja Kulttuurikeskus Skantz -brändit
 • Kunnassa vierailevien matkailijoiden määrän kasvu
 • Muuttopositiivinen kunta
 • Tyhjien kiinteistöjen aktivoituminen uusien omistajien ja yrittäjien myötä
 • Aktiivisuus yrittämiseen
 • Usko tulevaisuuteen

”Jos jokaisessa meissä asuisi pieni karvialainen, Porilla, Satakunnalla ja Suomella ei olisi mitään hätää!”
Timo Aro, muuttoliiketutkija ja valtiotieteiden tohtori, Satakunnan Kansa 18.9.2019

 

”Yllämainittu lause kuvaa hyvin sitä, mitä olemme markkinointiyhteistyön kautta saavuttaneet. Karvian tunnettavuus on kasvanut moninkertaisesti tämän vuoden aikana ja Willi Karvia -brändi tunnetaan hyvin laajasti ympäri maata. Matkailijoiden määrä nousi huimasti viime kesänä ja myös kunnan nettomuutto kääntyi positiiviseksi. Matkailu ei tuo pelkästään kävijöitä, vaan se tuo myös uusia asukkaita kuntaan ja positiivinen vire vaikuttaa myös yrityselämään. Kiinteistökauppoja tehtiin paljon ja Karviaan oltiin valmiita sijoittamaan, mm. kaksi kyläkoulua ja yksi rivitalo vaihtoi omistajaa. Yrittäjäkurssilla oli parisenkymmentä nuorta, jotka ovat perustamassa yritystä Karviaan. Tulevaisuudenusko on selvästi lisääntynyt tämän toiminnan myötä. Iso kiitos tästä kuului markkinointikumppanillemme. Vuosi oli äärimmäisen mielenkiintoinen ja toi paljon uutta. Yhteistyö Janne Rauhalan kanssa on ollut mutkatonta, tuotteliasta ja tämän lisäksi varsin hauskaa. Suosittelen lämpimästi muillekin yhteistyötä RMB:n kanssa.”

Tarja Hosiasluoma, Karvian kunnanjohtaja 

 

Tutustu willikarvia.fi – ei pölöhömmät verkkosivut.

Kysy lisää kiinteistömuotoilusta:

Janne Rauhala, 050 573 8776, janne@rockmybusiness.fi

WILLI KARVIA -TARINA

Teksti: Janne Rauhala

Ilta-aurinko laskeutuu havupuiden taa ja tarjoilee kauniit oranssin eri sävyt suoraan silmieni eteen. Pumpulimainen usva näyttäisi koskettavan taivasta. Pysähdyn. Ikuistan näkymän. Kevyt pitkospuun narahdus askeleeni alla saa lähistöllä olleen linnun lehahtamaan liikkeelle. Ei ollut tarkoitus säikäyttää. Kauhalammin pinta on rauhoittunut päivän tuulien jäljiltä. Mieleni on rauhoittunut viikon kiireiden jäljiltä. Unohdin tapaamisen, unohdin parturin. Toimistossa oli meteliä – puhelimen soittoäänen kuulin, omia ajatuksiani en. Nyt en kuule puhelinta, ajatukseni kuulen. Sieraimiini leijailee savun tuoksu.

Nuotiopaikalle on enää muutama askel. Voisin jatkaa pidempään. Minulla ei ole kiire.

Tuijotan tulta lumoutuneena. Nautin hiljaisuudesta. Hiljaisuuden rikkoo nuotion rätinä ja jälkikasvun kitinä. Mennään jo. Kipinät nousevat taivaalle ja katoavat tummenevaan iltaan. Me nousemme autoon, mutta emme katoa – huokaamme vain onnellisina puhtaaseen ilmaan.

Lapset jo nukkuvat, kun pulahdan emännän kanssa Jokipirtin saunasta Karvianjokeen. Veden kosketus on pehmeä, niin on emännänkin.

Auringon säteet osuvat verhojen välistä silmiini. Kuosi on kaunis – Karvia Design -merkki verhon reunassa osuu katseeseeni. Olen suunnitellut maalaavani taulun. Voisin aloittaa sen kotiin päästyämme.

Nautin aamupalan valmistamisesta ajan ja kahvin kanssa. Taidekahvilasta on edellispäivältä jäänyt matkaan käsintehtyjä herkkuja. Maut pyörivät vielä kielelläni, kun lapset jo tekevät tuttavuutta Rajakallion ratsutilan Vilin ja Ipanan kanssa. Tuntuu kuin he olisivat tavanneet ennenkin. Nyt on mentävä, jotta ehditään näytökseen.

Meillä on eturivin paikat Skantziin. Ehdimme pysähtyä Kyläkauppa Käntynmäkeen. Emännän silmät osuvat jenkkiautoihin, minun possumunkkeihin. Tämän miehen tunnen jostakin – tuntuu kuin olisimme tavanneet ennenkin. Paavo on Suomen vanhin kanta-asiakas. Hän on ollut lehtien sivuilla. Otan kuvan meistä yhdessä. Kauppiaspariskuntakin tuppaa samaan kuvaan.

Nautimme esityksestä. Itse kesäteatterimiljöö on nautinto. Minäkin olen näytellyt kesäteatterissa. Siellähän minä emännän tapasin. Kuten silloin lavasteiden takana – kuumotti kauneus ja helle, saan suudelman – poskelle.

Silmäys vierelle ja taustapeiliin, näky ja muistot yhteisistä hetkistä – niistä uuden kappaleen elämäni kirjaan saan. Joka päivä kirjoitamme elämämme tarinaa, laulaa Mattilan Anne radiossa. Elämä on lahja – ainutkertainen.

Ei pölöhömpi reissu.

Yhteistyömme sujui loistavasti

Rock My Business on vastannut odotuksiamme! Se, että meillä on yrityksemme hyvin tunteva, pysyvä yhteyshenkilö, on ollut avainasia menestykselliseen yhteistyöhön.

Hannu Tarkkio, Toimitusjohtaja, 247 Satakunnan Turvapalvelut

Vieritä ylös