Skip to content

floristimestari Kirsi Saarenpää

floristimestari Kirsi Saarenpää

Upeaa kukkaloistoa keskellä kaupunkia

Floristimestari Kirsi Saarenpää tarjoaa upeaa väri- ja kukkaloistoa keskellä Poria. Kirsin asiantuntevan ja ammattimaisen käsityöläisyyden perustana ovat lukuisat kukkasidontatyöt 20 vuoden aikana, floristin opinnot sekä floristimestarin erikoisammattitutkinto. Floristimestari Kirsi Saarenpää on palveleva kukkakauppasi Porissa. Rakkaudella ja intohimolla – käsityönä sinulle.

Suunnittelimme floristimestari Kirsi Saarenpään uuden liiketilan Porin kaupunkikeskustassa Liisankadulla. Liiketilaan haluttiin luoda runsasta, tyylikästä ja modernia tunnelmaa, johon inspiraatiota haettiin eurooppalaisista kukkapuodeista.

Suunnittelimme liiketilan lisäksi floristimestari Kirsi Saarenpään verkkosivut, liiketilan ikkunateippaukset sekä floristimestarin toimintaa tukevia markkinointimateriaaleja. Valokuvaajamme on kertonut kukkien värikkään tarinan valokuvin.

Suunnittelun lähtökohtana oli toimivuus ja käytännöllisyys, houkuttelevuuden lisäksi. Ensimmäisenä liiketilaa suunnitellessa tehtiin tilasuunnitelma. Tila muokkautui helposti lopulliseen luonnolliseen järjestykseensä. Kiintokalusteiden suunnittelussa huomio kiinnitettiin ergonomiaan ja toimivuuteen, joka on tärkeää käsityöammatissa.

Myyntitiskistä suunniteltiin suuri kokonaisuus, johon sijoitettiin pakkauspöytä, kassakone, tilaa asioida, sekä oma tilansa pienille korteille ja muille oheistarvikkeille. Myyntitiskin yläpuolelle sijoitettiin suuret riippuvalaisimet, jotka tuovat lisää boheemia tunnelmaa liikkeeseen. Myyntitiskin läheisyyteen sijoitettiin sidontapöytä, jossa on tarkoitus sitoa kaikki upeat kimput.

Sidontapöydän suunnittelussa oli tärkeää ottaa huomioon ergonomia ja kalusteen mittasuhteet, jotta pöydällä on mahdollisuus sitoa myös isompia töitä. Sidonnassa käytetään paljon erilaisia työkaluja, joille suunniteltiin paikat sidontapöydän alle. Valaistus sidontapöydän päällä on todella tärkeää, koska väreillä on suuri merkitys kukkien sidonnassa.

Seinäpintoihin valittiin kukkia korostava murrettu tiilenpunainen maalisävy sekä betonipinnoite, joka tuo rouheutta tilaan.

 

Kukat ja kasvit haluttiin tuoda uudenlaisella ja runsaalla tavalla esille. Liikkeeseen suunniteltiin kahden korkuiset pöytätasot, jonka päälle upeat kukat saadaan näyttävästi esille.

Seinille asennettiin hyllyt, joihin voi asetella esille ruukkuja, maljakoita ja pienesineitä. Näyteikkunaan suunniteltiin pitkät tangot, jotka riiputettiin nahkalenkeillä katosta. Tankoihin saa ripustettua erilaisia mielenkiintoisia amppeleita, yksittäisiä riippuvia kasveja tai valosarjan, jotka tuovat lisää runsautta sisustukseen.

 

Näyteikkunalle aseteltiin tarkoituksella monenlaista esillepanoon tarkoitettua pöytää ja tuolia. Huolettomuus kuuluu myös eurooppalaiseen tyyliin ja on todella raikkaan näköistä esillepanossa verrattuna säännönmukaiseen järjestykseen.

Erilaisella ja mielenkiintoisella esillepanolla herätetään asiakkaiden mielenkiinto ja samalla ostohalu. Liiketilan suunnitteluun on hyvä käyttää ammattilaisia, jotka osaavat ehdottaa erikoisiakin ratkaisuja, jotka jäävät asiakkaiden mieleen. Erottumalla muista voit luoda täysin uuden tarpeen asiakkaille ja sitä kautta luoda omalle yrityksellesi kysyntää ja menestystä.

 

Tähän upeaan kukkaloistoon pääset tutustumaan Porin ydinkeskustassa Liisankadulla.

Referenssit

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä

Yhteistyömme on sujunut loistavasti

Satakunnan Yrittäjien jäsenkehitys on ollut positiivisessa kasvussa ja suunnitelmallisella viestinnällä sekä markkinoinnilla on varmasti osuutensa asiaan. Kiitos RMB!

Viestintäsuunnittelija Noora Aaltonen ja toimitusjohtaja Markku Kivinen, Satakunnan Yrittäjät

Scroll To Top