Businessmuotoilua keskiaikaisella Kyrönkankaantiellä kuningas Aadolf Fredrikin jalanjäljillä

Rock My Business toteutti Lauhanvuori–Hämeenkangas Geopark -alueelle konseptisuunnitelman sekä tarinallisen videon keskiaikaisesta Kyrönkankaantiestä. Kyrönkankaantie on keskiaikainen maantie, jonka parhaiten alkuperäisen kaltaisena säilynyt osuus kulkee Karvian Kantin ja Kauhajoen Nummijärven välillä. Videon tarinassa on maistiainen Kuninkaan reitistä, joka kertoo Ruotsin kuningas Aadolf Fredrikin tutustumismatkasta Suomeen vuonna 1752.

Toimeksiantaja: Lauhanvuori – Hämeenkangas UNESCO Global Geopark
Konseptin toteutus ja videotuotanto: Rock My Business
Kuvaaja: Antti Kyyrö
Kertoja: Kaija Kangas
Rahoitus: Maaseudun kehittämisrahasto, Pohjois-Satakunnan ja Suupohjan Leaderit, Geoparkin tarina matkailutuotteeksi 2022

Geopark on kansainvälinen ainutlaatuisten geologisten kohteiden yhteisbrändi. Geoparkit pyrkivät edistämään geomatkailua, geologisen perinnön säilyttämistä, luonnontieteiden opetusta ja kestävän kehityksen mukaista liiketoimintaa.

Geopark-verkostoa hallinnoi UNESCO. Maailmassa on tällä hetkellä yli 150 Geoparkia, ja niiden määrä on kasvussa. Geoparkit eivät ole suojelualueita, mutta useimmat Geoparkien nähtävyydet eli geokohteet, nauttivat lain suojaa joko geologiaan, siihen pohjautuvaan elolliseen luontoon tai kulttuuriperintöön liittyen.

Lauhanvuori–Hämeenkangas Geopark – alueelle myönnettiin UNESCO Global Geopark -status kesällä 2020.