Enersensen sisäisen viestinnän kehittäminen johti toimintaympäristön ja -tapojen muutokseen

Enersense International Oyj on Helsingin pörssiin listattu energia-alan yhtiö, joka tarjoaa vihreän energian palveluita päästöttömän ja energiaomavaraisen yhteiskunnan toteuttamiseksi laaja-alaisesti. Yhtiö on perustettu vuonna 2005 ja sen pääkonttori sijaitsee Porissa. Enersensen liiketoiminta-alueet on jaettu neljään segmenttiin: Power, Connectivity, Smart Industry ja International Operations.” enersense.fi

Sisäisen viestinnän kehittäminen

Kehittyvän ja kasvavan Enersensen henkilöstömäärä oli kasvanut nopeasti. Henkilöstö työskenteli useissa toimipisteissä, joista viestinnän kannalta haastavimpana koettiin yrityksen kotikaupungin kaksi erillistä toimipistettä. Näissä työskentelevien osastojen välillä havaittiin säännöllisiä informaatiokatkoksia. Lisäksi useita viestintäkanavia käytettäessä osa tiedosta ei tavoittanut kaikkia asianosaisia. Tavoitteeksi asetettiin työympäristön ja kommunikaation parantaminen: käytettävien viestintäkanavien valinta, tiedonkulun selkiyttäminen ja tiedon tehokkaampi löytäminen sekä johdon raportointi.

Sisäisen viestinnän kehittämisen toimenpiteet: Johdon sitoutuminen sisäisen viestinnän kehittämiseen, haastattelut, sisäinen kysely, kyselyn tuloksena yrityksen toiminnalle oikeiden viestintäkanavien ja -keinojen käyttöönotto, henkilöstön sitoutuminen sovittuihin viestintäkanaviin ja -keinoihin, toimenpiteiden päämäärätietoisuus–säännöllisyys ja pitkäjänteisyys, seuranta.

Aikaansaannoksena Enersensensellä tapahtui merkittävä työympäristön muutos. Johdon raportointi muuttui selkeämmäksi, Viestintäkanavia karsittiin ja keskitettiin viestintä sekä informaatio niin, että tieto säilyy ja on kaikkien saatavilla.

Jatkotoimenpiteenä yritys yhdisti kotikaupunkinsa toimipisteet yhdeksi kokonaisuudeksi, jolloin päivittäinen kommunikaatio eri osastojen välillä parantui entisestään.

Inspiroivat toimitilat

Enersenselle luotiin huippuunsa hiotut ja inspiroivat uudet toimitilat vanhaan Sampo Rosenlewin tehdasrakennukseen Poriin. Yhtiön kaksi toimipistettä siirrettiin samoihin 600 neliön tiloihin. Kohdeyritykselle toteutettiin tilasuunnittelu sisältäen tilanjaot ja kalustesijoittelut sekä sisustussuunnittelu pitäen sisällään kalustevalinnat, tekstiilivalinnat, pintojen väri- ja materiaalivalinnat sekä valaistussuunnittelun, tarjouspyynnöt ja budjetoinnin. Uusien tilojen myötä kehitettiin sisäisen viestinnän sujuvuutta ja vahvistettiin  kasvavaa kansainvälistä yritystä. Värikkäissä tiloissa huokuu ennakkoluuloton asenne ja menestys.

Tutustu tarkemmin kohteen toimitiloihin täältä.

Kysy lisää businessmuotoilusta:
Businessmuotoilija Janne Rauhala
050 573 8776
janne@rockmybusiness.fi

Kysy lisää tila- ja sisustussuunnittelusta:
Sisustusarkkitehti Riia Rauhala
050 016 4099
riia@riiarauhala.fi