Enersense International

Pörssiyhtiön pääkonttorin uudet tilat.


Upeat puitteet modernin rentoon tehdasmiljööseen

Enersense International Oy:lle luotiin huippuunsa hiotut uudet toimitilat vanhaan Sampo Rosenlewin tehdasrakennukseen Poriin. Yhtiön kaksi toimipistettä siirrettiin samoihin 600-neliön tiloihin.

 

Kohdeyritykselle toteutettiin tilasuunnittelu sisältäen tilanjaot ja kalustesijoittelut sekä sisustussuunnittelu pitäen sisällään kalustevalinnat, tekstiilivalinnat, pintojen väri- ja materiaalivalinnat sekä valaistussuunnittelun, tarjouspyynnöt ja budjetoinnin.

 

Kaikki lähti liikkeelle tilasuunnittelusta. Tilan neliöt jaettiin tarpeen mukaisiksi osiksi. Enersensen toive oli avokonttoritila sekä toiveissa oli myös muutama yksityinen tila puheluille ja kaksi erillistä neuvottelutilaa.

 

Muokkautuvat ergonomiset avokonttoritilat ovat noudeva "trendi". Avoimuus muovaa yrityskulttuuria terveellisempään suuntaan, kun ole lokeroituja työpisteitä, vaan luodaan enemmän yhdessä tekemisen henkeä. Toki avokonttoritilassa huomioidaan myös yksilöllisiä tarpeita, kuten myös Enersensellä tehtiin ja hiljaisuutta vaativille yksiköille varustettiin omat työhuoneet.

 

Enersenselle toteuttamassamme suunnitelmassa huomioitiin terveelliset materiaalit ja ergonomia.

1. Työkalustevalinnat toteutettiin sen mukaan, että työpisteitä on helppo muokata päivän mittaan. Työpisteet voivat päivien aikana vaihtua työntekijältä toiselle, tällöin täytyy myös kalusteiden muokkautua mukana. 2. Myös valaistus on osa toimivaa ergonomiaa. Valaistussuunnittelulla pyritään luomaan häikäisemättömiä, riittävästi valoa tuovia ja ekologisia ratkaisuja. Kukin työ huomioidaan suunnitelmaa tehdessä, koska jokainen työ vaatii erilaisia ratkaisuja valaistukselta.
3. Kalusteiden materiaalivalinnat tehtiin helppohoitoisuus ja kestävyys silmällä pitäen.
4. Kalusteiden materiaalit ja tekstiilit luovat pohjan hyvälle akustiikalle. Hyvin akustoivat materiaalit kalusteissa vaimentavat ääntä tai pysäyttävät sen kokonaan. Kovat pinnat, kuten lasi ja kivi ovat pahimpia kaijun lisääjiä.
5. Enersensen tiloissa kalustemateriaalien lisäksi kaikua on poistettu ja akustiikkaa parannettu tekstiilisaarekkein ja -seinäkkein sekä viherkasvein. Tekstiilisaarekkeet ja -seinäkkeet minimoivat työpisteiltä lähtevän hälyn ja rauhoittavat työntekijän toimintaa.
6. Viherkasvit vaikuttavat omalta osaltaan akustiikkaan, mutta viherkasvit ovat omiaan myös puhdistamaan huoneilmaa ja toki ne tuovat myös viihtyisyyttä ja sitä kautta lisäävät jaksamista. Tästä johtuen kasveilla on oma osa tilan ergonomiassa.
7. Allergisoimattomat ja paloturvalliset materiaalit ovat nykyään kaikessa läsnä. Allergisoimattomat materiaalit toistuvat kaikissa kohteeseen valitissa materiaaleissa pintamateriaaleista tekstiileihin, kalusteiden pintoihin ja viherkasveihin. Paloturvallisuus huomioitiin kohteessa materiaalien lisäksi tilasuunnittelussa kulkureittejä suunniteltaessa.

 

Enersense International Oy:n pääkonttorin Sisustusarkkitehteina toimivat Riia Rauhala ja Emmi Vappula

refekuvat_1920px-enersense-kuva-1
refekuvat_1920px-enersense-kuva-2-uusi

Avotoimistosta löytyy rento oleskelutila sekä vierailulle saapuvia asiakkaita että taukoaan viettäviä työntekijöitä varten. Se miten tauot vietetään, luo pohjan koko päivän työfiilikselle. Energisoiva ja oikealla tavalla rentouttava taukoalue ja -tiat takaavat iloisemman tunnelman ja terävämmän otteen seuraavaan työtehtävään.

Omasta baarista saa virkistystä työpäivään nauttimalla päivän antimia. Baaritiski on mittatilaustyönä valmistettu, verhousmateriaalina on käytetty puulevyä. Siniseksi maalatut metalliset baarijakkarat jatkavat tilan industrial-henkeä.

Sisustusarkkitehti Emmi Vappula

refekuvat_1920px-enersense-kuva-3
refekuvat_1920px-enersense-kuva-4
refekuvat_1920px-enersense-kuva-4-muokattu

Uusilla tiloilla luotiin henkilöstölle inspiroivat puitteet, kehitettiin sisäisen viestinnän sujuvuutta ja vahvistettiin  kasvavaa kansainvälistä yritystä. Värikkäissä tiloissa huokuu ennakkoluuloton asenne ja menestys.

”Olemme saaneet paljon positiivista palautetta uusista toimitiloistamme sekä työntekijöiltämme, että täällä vierailleilta asiakkailtamme ja yhteistyökumppaneiltamme. Tilat ovat toimivat, ja niiden ilme sopii hyvin niin brändiimme kuin tehdasympäristöönkin. Yhteistyöprojekti sujui kaikin puolin jouhevasti, ja melko tiukasta aikataulusta huolimatta pääsimme muuttamaan uusiin tiloihimme suunnitellusti. Viihdymme mainiosti!”  Henriikka Seppälä, Enersense International

refekuvat_1920px-enersense-kuva-6
refekuvat_1920px-enersense-kuva-7

Yrityksen kansainvälinen, huippuammattimainen ja värikkään rento ote sai näkyä Enersensen pääkonttorissa. Teimme kasvuun taipuvat, muuntuvat tilat, jotka antavat runsaasti tilaa myös luovuudelle.

Sisustusarkkitehti Riia Rauhala

refekuvat_1920px-enersense-kuva-9
refekuvat_1920px-enersense-kuva-8

Kiinnostuitko

meistä?

Olemme seikkailunhakuisia ja siksi haemme makeita, erilaisia ja mielenkiintoisia projekteja. Laita meille viestiä niin tehdään yrityksestäsi loistavin tähti markkinoilla!

Ota yhteyttä

Yhteistyömme sujui loistavasti.

Satakunnan Yrittäjien jäsenkehitys on ollut positiivisessa kasvussa ja suunnitelmallisella viestinnällä sekä markkinoinnilla on varmasti osuutensa asiaan. Kiitos RMB!

Viestintäsuunnittelija Noora Aaltonen ja toimitusjohtaja Markku Kivinen, Satakunnan Yrittäjät.