Skip to content

Enersense International Oyj

Enersense International Oyj

Upeat puitteet modernin rentoon tehdasmiljööseen

Enersense on vaativiin teollisuuden projekteihin erikoistunut rekrytoinnin ja resurssienhallinnan asiantuntija. Erityisesti yhtiö hallitsee suuret teollisuuden rakennustyömaat ja tuotantolaitosten huoltoprojektit. Enersensen palvelun ydin on projektiosaamisen ja -tiedon optimoinnissa. Yhtiö räätälöi kullekin projektille toimivimman ja tehokkaimman ratkaisun. Enersense tarjoaa teollisuuden palvelua kokonaispalveluna. Yhtiö rekrytoi työmaalle tekijät ja vastaa tiimin työstä kokonaisuudessaan. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Porissa ja toimipisteitä on Porvoossa, Pietarissa, Äänekoskella sekä Pyhäjoella. Lisäksi yhtiön toimistoja löytyy Isosta-Britanniasta, Ranskasta, Turkista, Romaniasta, Unkarista, Liettuasta, Latviasta, Virosta, Puolasta ja Kreikasta.

Enersensen asiantuntijoilla on vahva kokemus monikansallisten projektien resursoinnista ja hallinnasta. He ovat vastanneet muun muassa maailman suurimpien ydinvoimalatyömaiden resurssienhallinnasta Suomessa ja muualla Euroopassa.  Maailmanlaajuisen verkostonsa ansiosta he pystyvät tarjoamaan asiakkailleen yksilöllisiä ratkaisuja kaikkialla maailmassa. Enersenselle on tärkeintä asiakkaan projektien onnistuminen. Se vaatii luottamusta, tiivistä yhteistyötä ja aitoa palveluasennetta.

 

Inspiroivat toimitilat

Enersense International Oy:lle luotiin huippuunsa hiotut ja inspiroivat uudet toimitilat vanhaan Sampo Rosenlewin tehdasrakennukseen Poriin. Yhtiön kaksi toimipistettä siirrettiin samoihin 600-neliön tiloihin. Kohdeyritykselle toteutettiin tilasuunnittelu sisältäen tilanjaot ja kalustesijoittelut sekä sisustussuunnittelu pitäen sisällään kalustevalinnat, tekstiilivalinnat, pintojen väri- ja materiaalivalinnat sekä valaistussuunnittelun, tarjouspyynnöt ja budjetoinnin. Uusien tilojen myötä kehitettiin sisäisen viestinnän sujuvuutta ja vahvistettiin  kasvavaa kansainvälistä yritystä. Värikkäissä tiloissa huokuu ennakkoluuloton asenne ja menestys.

 

Yritystilojen suunnittelussa tärkeimmät lähtökohdat ovat henkilökunta ja työn luonne. Tilojen on energisoitava henkilökuntaa ja saatava iloa työntekoon. Tilojen on myös edistettävä terveyttä muun muassa ergonomisilla ratkaisuilla ja materiaalivalinnoilla, jotta työpaikalla viihdytään sekä voidaan hyvin.

Tilasuunnittelu

Projekti lähti liikkeelle tilasuunnittelusta. Tilan neliöt jaettiin tarpeen mukaisiksi alueiksi. Enersensen henkilökunnan toive oli saada avokonttoritila sekä muutama yksityinen tila puheluille ja kaksi erillistä neuvottelutilaa.

Avotoimistosta löytyy rento oleskelutila sekä vierailulle saapuvia asiakkaita että taukoaan viettäviä työntekijöitä varten. Se miten tauot vietetään, luo pohjan koko päivän työfiilikselle. Energisoiva ja oikealla tavalla rentouttava taukoalue ja -tilat takaavat iloisemman tunnelman ja terävämmän otteen seuraavaan työtehtävään.

”Omasta baarista saa virkistystä työpäivään nauttimalla päivän antimia. Baaritiski on mittatilaustyönä valmistettu, verhousmateriaalina on käytetty puulevyä. Siniseksi maalatut metalliset baarijakkarat jatkavat tilan industrial-henkeä.”

Sisustusarkkitehti Riia Rauhala

Avokonttoritilojen muokattavuus

Muokkautuvat ergonomiset avokonttoritilat ovat nouseva trendi. Avoimuus muovaa yrityskulttuuria terveellisempään suuntaan. Avoimilla tiloilla lisätään yhteishenkeä ja kasvatetaan mahdollisuutta tehdä sekä toimia yhdessä. Toki myös yksilölliset tarpeet tulee huomioida avokonttoritiloja luotaessa, kuten myös Enersensellä tehtiin. Rauhaa ja hiljaisuutta vaativille yksiköille varustettiin omat työhuoneet.

 

Terveelliset materiaalit ja ergonomia

Työkalustevalinnat toteutettiin sen mukaan, että työpisteitä on helppo muokata päivän mittaan. Työpisteet voivat päivien aikana vaihtua työntekijältä toiselle, tällöin täytyy myös kalusteiden muokkautua helposti mukana.

Myös valaistus on osa toimivaa ergonomiaa. Valaistussuunnittelulla pyritään luomaan häikäisemättömiä, riittävästi valoa tuovia ja ekologisia ratkaisuja. Kukin työ huomioidaan suunnitelmaa tehdessä, koska jokainen työ vaatii erilaisia ratkaisuja valaistukselta.

Kalusteiden materiaalivalinnat tehtiin helppohoitoisuus ja kestävyys huomioiden. Kalusteiden materiaalit ja tekstiilit luovat pohjan hyvälle akustiikalle. Hyvin akustoivat materiaalit kalusteissa vaimentavat ääntä tai pysäyttävät sen kokonaan. Kovat pinnat, kuten lasi ja kivi ovat pahimpia kaijun lisääjiä ja näitä olisi hyvä välttää. Mikäli kovia pintoja kuitenkin käytetään, täytyy vastapainoksi löytyä kovien pintojen vastakkaisilta puolilta pehmeää ja akustoivaa materiaalia kuten akustiikkapaneeleita, pehmeitä kalusteita ja tekstiilejä.

Enersensen tiloissa kalustemateriaalien lisäksi kaikua on poistettu ja akustiikkaa parannettu tekstiilisaarekkein ja -seinäkkein sekä viherkasvein. Tekstiilisaarekkeet ja -seinäkkeet minimoivat työpisteiltä lähtevän hälyn ja rauhoittavat työntekijän toimintaa.

Viherkasvit vaikuttavat omalta osaltaan akustiikkaan, mutta viherkasvit ovat omiaan myös puhdistamaan huoneilmaa ja toki ne tuovat viihtyisyyttä sekä sitä kautta lisäävät jaksamista. Tästä johtuen kasveilla on merkittävä rooli tilan ergonomiassa.

 

Allergisoimattomat ja paloturvalliset materiaalit ovat nykyään kaikessa läsnä. Allergisoimattomat materiaalit toistuvat kaikissa kohteeseen valituissa materiaaleissa pintamateriaaleista tekstiileihin, kalusteiden pintoihin ja viherkasveihin. Paloturvallisuus huomioitiin kohteessa materiaalien lisäksi tilasuunnittelussa kulkureittejä suunniteltaessa.

 

”Olemme saaneet paljon positiivista palautetta uusista toimitiloistamme sekä työntekijöiltämme, että täällä vierailleilta asiakkailtamme ja yhteistyökumppaneiltamme. Tilat ovat toimivat, ja niiden ilme sopii hyvin niin brändiimme kuin tehdasympäristöönkin. Yhteistyöprojekti sujui kaikin puolin jouhevasti, ja melko tiukasta aikataulusta huolimatta pääsimme muuttamaan uusiin tiloihimme suunnitellusti. Viihdymme mainiosti!”

Henriikka Seppälä, Enersense International

”Yrityksen kansainvälinen, huippuammattimainen ja värikkään rento ote sai näkyä Enersensen pääkonttorissa. Teimme kasvuun taipuvat, muuntuvat tilat, jotka antavat runsaasti tilaa myös luovuudelle.”

Sisustusarkkitehti Riia Rauhala

 

 

Referenssit

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä

Yhteistyömme sujui loistavasti

Tilat ovat toimivat, ja niiden ilme sopii hyvin niin brändiimme kuin tehdasympäristöönkin.

Henriikka Seppälä, Enersense International

Scroll To Top