Siirry sisältöön

Enersense International Oyj

Enersense International Oyj

Sisäisen viestinnän mullistus ja upeat puitteet modernin rentoon tehdasmiljööseen

Enersense on vaativiin teollisuuden projekteihin erikoistunut rekrytoinnin ja resurssienhallinnan asiantuntija. Erityisesti yhtiö hallitsee suuret teollisuuden rakennustyömaat ja tuotantolaitosten huoltoprojektit. Enersensen palvelun ydin on projektiosaamisen ja -tiedon optimoinnissa. Yhtiö räätälöi kullekin projektille toimivimman ja tehokkaimman ratkaisun. Enersense tarjoaa teollisuuden palvelua kokonaispalveluna. Yhtiö rekrytoi työmaalle tekijät ja vastaa tiimin työstä kokonaisuudessaan. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Porissa ja toimipisteitä on Porvoossa, Pietarissa, Äänekoskella sekä Pyhäjoella. Lisäksi yhtiön toimistoja löytyy Isosta-Britanniasta, Ranskasta, Turkista, Romaniasta, Unkarista, Liettuasta, Latviasta, Virosta, Puolasta ja Kreikasta.

LÄHTÖTILANNE

  • Sisäisen viestintä Enersensessä oli puutteellista kahden Porissa sijaitsevan toimipisteen sekä lukuisien eri viestintäkanavien vuoksi
  • Informaatiokatkoksia – tieto ei tavoittanut kaikkia asianosaisia

ROCK MY BUSINEKSEN ROOLI

AIKAANSAANNOKSET

  • Työympäristön muutos
  • Sisäisen viestinnän ohjeistus
  • Toimitusjohtajan raportoinnin selkiyttäminen omistajan ja hallituksen puheenjohtajan suuntaan
  • Uuden toimitilan suunnittelu

 

Sisäisen viestinnän kehittäminen (2015-2016), toteutus: Janne Rauhala

Kehittyvän ja kasvavan Enersensen henkilöstömäärä oli kasvanut nopeasti. Henkilöstö työskenteli useissa toimipisteissä, joista viestinnän kannalta haastavimpana koettiin yrityksen kotikaupungin kaksi erillistä toimipistettä. Näissä työskentelevien osastojen välillä havaittiin säännöllisiä informaatiokatkoksia. Lisäksi useita viestintäkanavia käytettäessä osa tiedosta ei tavoittanut kaikkia asianosaisia. Tavoitteeksi asetettiin työympäristön ja kommunikaation parantaminen: käytettävien viestintäkanavien valinta, tiedonkulun selkiyttäminen ja tiedon tehokkaampi löytäminen sekä johdonraportointi.

Sisäisen viestinnän kehittämisen toimenpiteet: Johdon sitoutuminen sisäisen viestinnän kehittämiseen, haastattelut, sisäinen kysely, kyselyn tuloksena yrityksen toiminnalle oikeiden viestintäkanavien ja -keinojen käyttöönotto, henkilöstön sitoutuminen sovittuihin viestintäkanaviin ja -keinoihin, toimenpiteiden päämäärätietoisuus–säännöllisyys ja pitkäjänteisyys, seuranta.

Aikaansaannoksena Enersensensellä tapahtui merkittävä työympäristön muutos. Johdon raportointi muuttui selkeämmäksi, Viestintäkanavia karsittiin ja keskitettiin viestintä sekä informaatio niin, että tieto säilyy ja on kaikkien saatavilla.

Jatkotoimenpiteenä yritys yhdisti kotikaupunkinsa toimipisteet yhdeksi kokonaisuudeksi, jolloin päivittäinen kommunikaatio eri osastojen välillä parantui entisestään.

 

Inspiroivat toimitilat (2016), toteutus: Riia Rauhala

Enersense International Oy:lle luotiin huippuunsa hiotut ja inspiroivat uudet toimitilat vanhaan Sampo Rosenlewin tehdasrakennukseen Poriin. Yhtiön kaksi toimipistettä siirrettiin samoihin 600-neliön tiloihin. Kohdeyritykselle toteutettiin tilasuunnittelu sisältäen tilanjaot ja kalustesijoittelut sekä sisustussuunnittelu pitäen sisällään kalustevalinnat, tekstiilivalinnat, pintojen väri- ja materiaalivalinnat sekä valaistussuunnittelun, tarjouspyynnöt ja budjetoinnin. Uusien tilojen myötä kehitettiin sisäisen viestinnän sujuvuutta ja vahvistettiin  kasvavaa kansainvälistä yritystä. Värikkäissä tiloissa huokuu ennakkoluuloton asenne ja menestys.

 

Enersense International Oy:lle luotiin huippuunsa hiotut ja inspiroivat uudet toimitilat vanhaan Sampo Rosenlewin tehdasrakennukseen Poriin. Yhtiön kaksi toimipistettä siirrettiin samoihin 600-neliön tiloihin. Toteutus sisälsi tilasuunnittelun (tilanjaot ja kalustesijoittelut), sisustussuunnittelun (kaluste-, tekstiili- sekä pintojen väri- ja materiaalivalinnat sekä valaistussuunnittelun), tarjouspyynnöt ja budjetoinnin. Mielenkiintoinen ja historiallinen arkkitehtuuri antoivat tilaa luovuudelle.

Brändinmukaiset tilat toimivat käyntikorttina niin kotimaisille kuin kansainvälisillekin asiakkaille. Hyvin suunnitellut ja mielekkäät tilat saavat henkilöstön voimaan hyvin.

Yritystilojen suunnittelussa tärkeimmät lähtökohdat ovat henkilökunta ja työn luonne. Tilojen on energisoitava henkilökuntaa ja saatava iloa työntekoon. Tilojen on myös edistettävä terveyttä muun muassa ergonomisilla ratkaisuilla ja materiaalivalinnoilla, jotta työpaikalla viihdytään sekä voidaan hyvin.

Tilasuunnittelu

Projekti lähti liikkeelle tilasuunnittelusta. Enersensen henkilökunnan toive oli saada avokonttori, kaksi erillistä neuvottelutilaa sekä mahdollisuus yksityisille puhelinkeskusteluille.

Avotoimistosta löytyy rento oleskelutila sekä vierailulle saapuvia asiakkaita että taukoaan viettäviä työntekijöitä varten. Energisoiva ja oikealla tavalla rentouttava taukoalue ja -tilat takaavat iloisemman tunnelman ja terävämmän otteen seuraavaan työtehtävään.

Toimiston luova tila antaa ajatuksille uusia ulottuvuuksia. Tilassa voi viettää inspiroivia hetkiä työpäivän lomassa tai kokoustaa rennosti ”katsomossa” sekä säkkituoleilla istuskellen.

”Omasta baarista saa virkistystä työpäivään nauttimalla päivän antimia. Baaritiski on mittatilaustyönä valmistettu, verhousmateriaalina on käytetty puulevyä. Siniseksi maalatut metalliset baarijakkarat jatkavat tilan industrial-henkeä.”

Sisustusarkkitehti Riia Rauhala

Avokonttoritilojen muokattavuus

Muokkautuvat ergonomiset avokonttoritilat ovat nouseva trendi. Avoimuus muovaa yrityskulttuuria terveellisempään suuntaan. Avoimilla tiloilla lisätään yhteishenkeä ja kasvatetaan mahdollisuutta tehdä sekä toimia yhdessä. Yksilölliset tarpeet tulee huomioida avokonttoritiloja luotaessa, kuten myös Enersensellä tehtiin. Rauhaa ja hiljaisuutta vaativille yksiköille varustettiin omat työhuoneet.

 

Terveelliset materiaalit ja ergonomia

Työkalustevalinnat toteutettiin sen mukaan, että työpisteitä on helppo muokata päivän aikana. Työpisteet voivat päivien aikana vaihtua työntekijältä toiselle, tällöin täytyy myös kalusteiden muokkautua helposti mukana.

Valaistus
Valaistus on osa toimivaa ergonomiaa. Valaistussuunnittelulla pyritään luomaan häikäisemättömiä, riittävästi valoa tuovia ja ekologisia ratkaisuja. Kukin työtehtävä huomioidaan suunnitelmaa tehdessä, koska jokainen tehtävä vaatii erilaisia ratkaisuja valaistukselta.

Kalusteiden materiaalivalinnat
Kalusteiden materiaalivalinnat tehtiin helppohoitoisuus ja kestävyys huomioiden. Kalusteiden materiaalit ja tekstiilit luovat pohjan hyvälle akustiikalle. Hyvin akustoivat materiaalit kalusteissa vaimentavat ääntä tai pysäyttävät sen kokonaan. Kovat pinnat, kuten lasi ja kivi, ovat pahimpia kaiun lisääjiä ja näitä olisi hyvä välttää. Mikäli kovia pintoja kuitenkin käytetään, täytyy vastapainoksi löytyä kovien pintojen vastakkaisilta puolilta pehmeää ja akustoivaa materiaalia kuten akustiikkapaneeleita, pehmeitä kalusteita ja tekstiilejä.

Enersensen tiloissa kalustemateriaalien lisäksi kaikua on poistettu ja akustiikkaa parannettu tekstiilisaarekkein ja -seinäkkein sekä viherkasvein. Tekstiilisaarekkeet ja -seinäkkeet minimoivat työpisteiltä lähtevän hälyn ja rauhoittavat työntekijän toimintaa.

Viherkasvit vaikuttavat omalta osaltaan akustiikkaan, mutta ne puhdistavat myös huoneilmaa ja tuovat viihtyisyyttä sekä lisäävät jaksamista. Kasveilla on merkittävä rooli tilan ergonomiassa.

 

Allergisoimattomat ja paloturvalliset materiaalit materiaalit ovat nykyään kaikessa läsnä. Allergisoimattomat materiaalit toistuvat kaikissa kohteeseen valituissa materiaaleissa pintamateriaaleista tekstiileihin, kalusteiden pintoihin ja viherkasveihin. Paloturvallisuus huomioitiin kohteessa materiaalien lisäksi tilasuunnittelussa kulkureittejä suunniteltaessa.

 

”Olemme saaneet paljon positiivista palautetta uusista toimitiloistamme sekä työntekijöiltämme, että täällä vierailleilta asiakkailtamme ja yhteistyökumppaneiltamme. Tilat ovat toimivat, ja niiden ilme sopii hyvin niin brändiimme kuin tehdasympäristöönkin. Yhteistyöprojekti sujui kaikin puolin jouhevasti, ja melko tiukasta aikataulusta huolimatta pääsimme muuttamaan uusiin tiloihimme suunnitellusti. Viihdymme mainiosti!”

Henriikka Seppälä, Enersense International

”Yrityksen kansainvälinen, huippuammattimainen ja värikkään rento ote sai näkyä Enersensen pääkonttorissa. Teimme kasvuun taipuvat, muuntuvat tilat, jotka antavat runsaasti tilaa myös luovuudelle.”

Sisustusarkkitehti Riia Rauhala

 

 

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä

Yhteistyömme sujui loistavasti.

Satakunnan Yrittäjien jäsenkehitys on ollut positiivisessa kasvussa ja suunnitelmallisella viestinnällä sekä markkinoinnilla on varmasti osuutensa asiaan. Kiitos RMB!

Viestintäsuunnittelija Noora Aaltonen ja toimitusjohtaja Markku Kivinen, Satakunnan Yrittäjät

Vieritä ylös