Riia luottaa arjessa suunnitteluun ja taloudessa tuttuun ihmiseen

Teksti ja kuvat: OP Länsi-Suomen tiedotuslehti 2024

Koirat, crossfit ja jooga pitävät vapaa-ajalla huolen Riian rentoutumisesta. Mielenrauhaa yrittäjän arkeen tuo oma luottopankki.

Pienellä Riialla oli lapsuudenkodin hyllyllä säästöpossut. Aikuisella Riialla säästöpossuja ei enää ole, mutta pienenä opittu säästäväisyys on säilynyt tapana.
– Taloutta tulee suunniteltua ja laitettua säästöjä sukanvarteen itselle ja lapsille. Olen tarkka rahasta ja pidän niin yrityksen kuin oman talouden balanssissa. Vaikka kyllä rahaa omalta tililtä tulee äkkiä käytettyäkin. Saisikohan pankista vielä uuden säästöpossun, sisustusarkkitehti Riia Rauhala naurahtaa.
Riia tekee keskustan valoisassa toimistossaan sisustusarkkitehtisuunnittelua yritysten tiloihin, yksityiskoteihin ja loma-asuntoihin.
– Työpöydällä on tällä hetkellä esimerkiksi Asiantuntijakeskus Bepopissa sijaitsevan kahvila-ravintola Sarpin yläkerran uudistus, hotellin saneeraus, liiketilan konseptisuunnitelma, kerrostaloremontti ja loma-asuntokohde. Vuodessa tulee hoidettua noin kolmekymmentä projektia, joista osa on suurempia suunnitteluprojekteja ja osa pienempiä konseptisuunnitelmia sekä konsultointeja. Lisäksi käyn opettamassa uusia sisustussuunnittelijoita kerran kuussa Helsingissä.

Sujuvaa pankkipalvelua puhelun päässä

Yrittäjäperheen arki on kuin palapeli, jossa suunnitelmallisuutta tarvitaan.
– Pyrin keskittämään asiakkaiden tapaamisia yhdelle päivälle ja varaamaan suunnittelutyölle omia, kokonaisia päiviä. Perjantaiaamut pyhitän joogalle ja loppupäivän oman yritystoiminnan kehittämiselle.
Jos arkea voi jollain tavoin helpottaa, niin se myös tehdään. Yrittäjän mieltä huojentaa esimerkiksi suora numero ja sähköposti tutulle pankkiasiantuntijalle.
– Tiedän, keneen voin olla yhteydessä, jos pankkiin tulee asiaa. Yhteyshenkilömme numero on tallennettuna puhelimeen. Riia on ollut OP Länsi-Suomen yritysasiakas jo yli vuosikymmenen.
– Osuuspankki on luotettava ja siellä on hyviä ihmisiä töissä. Olen aina saanut vastauksen kaikkeen. Pankkiin on helppo mennä ja ihmisen saa aina kiinni. Palvelu on aina ollut erinomaisen hyvää ja ihmisläheistä. Lisäksi yksityispuolella bonusten kertyminen on hyvä juttu!

Metsä kuuluu visualistin vapaa-aikaan

Riian unelmien työpäivänä syntyy oivallus, jonka ympärille muotoutuu kokonaisen tilan tai kodin suunnitelma. Sisustusarkkitehdin työkalupakin on oltava täynnä tuoretta tietoa muun muassa materiaaleista ja rakennusmääräyksistä.
– Tykkään käydä ammattilaistapahtumissa, tehdä arkkitehtuurimatkoja eri puolille Suomea sekä maailmaa ja ihan vaan selailla erilaisia ammattilaislehtiä. Inspiroidun myös aina erilaisista kohteista ja ihmisten näkemisestä. Ahaa-elämyksiä voi synnyttää innostava tapaaminen tai uuteen, siistiin materiaalin tutustuminen.
Riialla on tarkasti aikataulutetut työpäivät. Projektit ovat pitkiä ja niitä on meneillään samanaikaisesti monta.
– Suunnitteluajat on kalenteroituina kuukausien päähän.
Vastapaino täsmälliselle työarjelle löytyy kotoa.
– Urheilen, käyn crossfitissä vanhemman tyttären kanssa ja hevostallilla nuoremman tyttären kanssa. Myös perheen kanssa yhteinen rauhoittuminen ja paikallaan olo on tärkeää. Kotona Ulvilassa espanjanvesikoirat Ressu ja Mimmi huolehtivat ulkoilusta. Metsässä kävely koirien kanssa on parasta palautusta.

Screenshot