Skip to content

PlusTerveys Hammaslääkäriasema TempoDent

PlusTerveys Hammaslääkäriasema TempoDent

LÄHTÖTILANNE 2012

 • PlusTerveys Hammaslääkäreiden yksi kolmesta Hammaslääkäriasema Koskensuun omistajista halusi irtautua Koskensuusta ja perustaa oman PlusTerveys-vastaanoton (2012)
 • Muutoksen taustalla suun terveydenhuollon kiihtyvä kilpailutilanne
 • Tavoitteena nousta PlusTerveys-vastaanottojen ykköspaikaksi Tampereella


ROCK MY BUSINEKSEN ROOLI

 • Strateginen kumppani | Businessmuotoilija
  • TempoDent-konseptin suunnittelu
   • Nimi, slogan, brändi-ilme
  • Konseptin ja strategian jatkuva kehittäminen
  • Markkinointistrategia
  • Hammaslääkäriasemayrittäjän sparraus
  • Uusien toimipisteiden kartoitus sekä tila- ja sisustussuunittelu
  • Uusien toimipisteiden lanseerauskampanjoiden suunnittelu ja toteutus
  • Asiakaspalvelukouluttaja henkilökunnalle
  • Sisäinen viestintä ja sen kehittäminen
  • Kumppanuuksien kehittäminen
  • Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus
   • Verkkosivut, kampanjasuunnittelu ja -toteutus, sisällöntuotanto (blogitekstit, sosiaalinen media, rekrytointi), digitaalinen markkinointi, lehti-ilmoitukset, valokuvat, videot, lukuisia erilaisia markkinointimateriaaleja (henkilöstö, asiakkaat, kumppanit), valomainokset, auto- ja ikkunateippaukset, näytöt ja screenit (vastaanotot ja julkinen liikenne)

 

AIKAANSAANNOKSET

 • Toimipisteet: 1 kpl (2012) -> 5 kpl (2019)
 • Henkilöstö: 2 hlöä (2012) -> 56 hlöä (2019)
 • Yksi PlusTerveyden Hammaslääkäreiden kärkivastaanotoista – ei pelkästään Tampereella, vaan koko Suomessa

 

HAMMASLÄÄKÄRIASEMIEN TILA- JA SISUSTUSSUUNNITTELU 

PLUSTERVEYS HAMMASLÄÄKÄRIASEMA TEMPODENT NOKIA

Nokian PlusTerveys TempoDent -hammaslääkäriasema suunniteltiin raikkaalla otteella vastaamaan henkilökunnan ja asiakkaiden toiveita. TempoDent tunnetaan persoonallisista ja yksilöllisistä vastaanotoistaan, jotka suunnitellaan vastaamaan asiakkaidensa ja henkilökunnan tarpeita ja toiveita. Vastaanotto suunniteltiin tuoreella otteella tuomaan kodikasta tunnelmaa.

Suunnittelua aloittaessa valmiille tiloille asetettiin kolme selkeää tavoitetta, jotka olivat kodikkuus, laadukkuus ja yksilöllisyys. Työergonomia, hygienia ja ympäristövastuu olivat tärkeimpiä teemoja suunnitellessa hammaslääkäriasemaa.

Työergonomiaan kiinnitettiin erityistä huomiota poistamalla turhia aistiärsykkeitä, kuten ääniä ja heijastuksia, laadukkaiden ja ergonomisten työskentelyvälineiden lisäksi. Akustiikkasuunnitteluun panostettiin jokaisessa hoitohuoneessa sekä yleisissä tiloissa käyttämällä turveakustiikkapaneelia katossa sekä akustoivia materiaaleja terveellisen äänimaailman luomiseksi.

Pintamateriaaleiksi ja kalusteiksi valittiin ekologisia ja hygieenisiä materiaaleja luonnonläheisillä värisävyillä. Tilojen selkeää ja kodinomaista ilmettä piristettiin raikkailla tehostesävyillä. Hoitohuoneiden pintamateriaaleiksi valittiin vinyylitapetti, pestävä maalipinta ja vinyylilattia niiden antibakteeristen ominaisuuksien ansiosta.

Valaistukseen kiinnitettiin erityistä huomiota suunnittelemalla jokaiseen vastaanottohuoneeseen hyvää yleisvalaistusta, tehokasta työskentelyvalaistusta ja mielenkiintoista epäsuoraa valaistusta. Valaistusta suunnitellessa valon ominaisuudet esim. värientoistoindeksi oli tärkeää ottaa huomioon varsinkin, kun sisustuksessa on käytetty kirkkaita ja puhtaita värisävyjä. Terveellinen eli riittävä ja häikäisemätön valaistus parantaa työergonomiaa sekä vireystilaa.

Odotus- ja sosiaalitiloihin luotiin pehmeyttä ja persoonallisuutta sisustusvalaisimilla. Kaikissa valaisimissa on käytetty ekologisia valonlähteitä.

Tilojen ympäristövastuu on kannettu valitsemalla ekologisia ja kierrätettäviä materiaaleja. Elävyyttä ja viihtyisyyttä tiloissa lisättiin käyttämällä yleisissä tiloissa eläviä viherkasveja.

PLUSTERVEYS HAMMASLÄÄKÄRIASEMA TEMPODENT LIELAHTI

Kutsuva keidas keskellä kauppakeskusta

Lielahtikeskuksen PlusTerveys TempoDent -hammaslääkäriasemasta suunniteltiin nuorekas ja tyylikäs kokonaisuus. TempoDent tunnetaan persoonallisista ja yksilöllisistä vastaanotoistaan, jotka suunnitellaan vastaamaan asiakkaidensa ja henkilökunnan tarpeita ja toiveita. Lielahtikeskuksen hammaslääkäriasema suunniteltiin nuoren työyhteisön ja trendikkään, ajanhermolla elävän asiakaskunnan tarpeisiin vastaten.

Suunnittelun tavoitteina oli luoda hienostunut, rento ja moderni hammaslääkäriasema, jonka yksityiskohdat henkivät modernia otetta. Hammaslääkäriasema erottuu muista vastaanotoista kohderyhmälle suunniteltujen tilojen ja palveluiden ansiosta.

Pintamateriaaleissa käytettiin ekologisia ja maanläheisiä materiaaleja. Sävymaailmassa liikutaan vihreän ja ruskean eri sävyissä, joihin on tuotu ripaus luksusta esimerkiksi hohtavalla vinyylilattialla ja kiiltävillä yksityiskohdilla. Vinyylilattia valittiin lattiamateriaaliksi sen ekologisten ja antibakteeristen ominaisuuksien ansiosta, joka on myös helppo pitää puhtaana.

Vastaanottotiskiksi suunniteltiin mielenkiintoinen kolmiosainen tiski, jonka materiaaleiksi valittiin antibakteerinen laminaatti sekä lasi.

Hoitohuoneisiin haluttiin tuoda näyttävää ja eläväistä seinäpintaa, joka luotiin pestävällä valokuvavinyylitapetilla. Hoitotuolien yläpuolelle hoitohuoneeseen asennettiin akustiikkapaneeleja, joihin on painettu mielenkiintoisia kuvioita. Akustiikkapaneelit parantavat tilan akustiikkaa ja työskentelyergonomiaa sekä samalla rauhoittavat asiakasta toimenpiteiden aikana.

Valaistukseen kiinnitettiin erityistä huomiota suunnittelemalla jokaiseen vastaanottohuoneeseen hyvää yleisvalaistusta, tehokasta työskentelyvalaistusta ja mielenkiintoista epäsuoraa valaistusta. Valaistusta suunnitellessa valon värientoisto oli tärkeää ottaa huomioon sisustuksessa kirkkaita, puhtaita sävyjä käytettäessä, joka samalla parantaa työergonomiaa.

Odotus- ja sosiaalitiloihin luotiin pehmeyttä ja persoonallisuutta sisustusvalaisimilla. Kaikissa valaisimissa on käytetty ekologia valonlähteitä, led-lamppuja.

 


MARKKINOINTITOIMENPITEITÄ

Kysy lisää strategisesta kumppanuudesta sekä businessmuotoilusta: Janne Rauhala, 050 573 8776, janne@rockmybusiness.fi

Kysy lisää tila- ja sisustussuunnittelusta: Riia Rauhala, 050 016 4099, riia@riiarauhala.fi

 

Referenssit

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä

Yhteistyömme sujui loistavasti.

Olemme olleet tyytyväisiä ja yhteistyö on osoittautunut toimivaksi. Toimeksiantomme esimerkiksi markkinointimateriaalien suhteen kuunnellaan herkällä korvalla ja ne toteutetaankin usein paremmin kuin osaamme ne itse kuvitella.

Viestintäsuunnittelija Noora Aaltonen ja toimitusjohtaja Markku Kivinen Satakunnan Yrittäjät

Scroll To Top