PlusTerveys Hammaslääkärit Oy

PlusTerveys Hammaslääkärit Oy

PLUSTERVEYS HAMMASLÄÄKÄRIASEMA TEMPODENT NOKIA

Raikkaan kodikas ja maanläheinen hammaslääkäriasema

Nokian PlusTerveys TempoDent -hammaslääkäriasema suunniteltiin raikkaalla otteella vastaamaan henkilökunnan ja asiakkaiden toiveita. TempoDent tunnetaan persoonallisista ja yksilöllisistä vastaanotoistaan, jotka suunnitellaan vastaamaan asiakkaidensa ja henkilökunnan tarpeita ja toiveita. Vastaanotto suunniteltiin tuoreella otteella tuomaan kodikasta tunnelmaa.

Suunnittelua aloittaessa valmiille tiloille asetettiin kolme selkeää tavoitetta, jotka olivat kodikkuus, laadukkuus ja yksilöllisyys. Työergonomia, hygienia ja ympäristövastuu olivat tärkeimpiä teemoja suunnitellessa hammaslääkäriasemaa.

 

Työergonomiaan kiinnitettiin erityistä huomiota poistamalla turhia aistiärsykkeitä, kuten ääniä ja heijastuksia, laadukkaiden ja ergonomisten työskentelyvälineiden lisäksi. Akustiikkasuunnitteluun panostettiin jokaisessa hoitohuoneessa sekä yleisissä tiloissa käyttämällä turveakustiikkapaneelia katossa sekä akustoivia materiaaleja terveellisen äänimaailman luomiseksi.

Pintamateriaaleiksi ja kalusteiksi valittiin ekologisia ja hygieenisiä materiaaleja luonnonläheisillä värisävyillä. Tilojen selkeää ja kodinomaista ilmettä piristettiin raikkailla tehostesävyillä. Hoitohuoneiden pintamateriaaleiksi valittiin vinyylitapetti, pestävä maalipinta ja vinyylilattia niiden antibakteeristen ominaisuuksien ansiosta.

 

Valaistukseen kiinnitettiin erityistä huomiota suunnittelemalla jokaiseen vastaanottohuoneeseen hyvää yleisvalaistusta, tehokasta työskentelyvalaistusta ja mielenkiintoista epäsuoraa valaistusta. Valaistusta suunnitellessa valon ominaisuudet esim. värientoistoindeksi oli tärkeää ottaa huomioon varsinkin, kun sisustuksessa on käytetty kirkkaita ja puhtaita värisävyjä. Terveellinen eli riittävä ja häikäisemätön valaistus parantaa työergonomiaa sekä vireystilaa.

Odotus- ja sosiaalitiloihin luotiin pehmeyttä ja persoonallisuutta sisustusvalaisimilla. Kaikissa valaisimissa on käytetty ekologisia valonlähteitä.

 

Tilojen ympäristövastuu on kannettu valitsemalla ekologisia ja kierrätettäviä materiaaleja. Elävyyttä ja viihtyisyyttä tiloissa lisättiin käyttämällä yleisissä tiloissa eläviä viherkasveja.


 

PLUSTERVEYS HAMMASLÄÄKÄRIASEMA TEMPODENT LIELAHTI

 

Kutsuva keidas keskellä kauppakeskusta

Lielahtikeskuksen PlusTerveys TempoDent -hammaslääkäriasemasta suunniteltiin nuorekas ja tyylikäs kokonaisuus. TempoDent tunnetaan persoonallisista ja yksilöllisistä vastaanotoistaan, jotka suunnitellaan vastaamaan asiakkaidensa ja henkilökunnan tarpeita ja toiveita. Lielahtikeskuksen hammaslääkäriasema suunniteltiin nuoren työyhteisön ja trendikkään, ajanhermolla elävän asiakaskunnan tarpeisiin vastaten.

Suunnittelun tavoitteina oli luoda hienostunut, rento ja moderni hammaslääkäriasema, jonka yksityiskohdat henkivät modernia otetta. Hammaslääkäriasema erottuu muista vastaanotoista kohderyhmälle suunniteltujen tilojen ja palveluiden ansiosta.

 

Pintamateriaaleissa käytettiin ekologisia ja maanläheisiä materiaaleja. Sävymaailmassa liikutaan vihreän ja ruskean eri sävyissä, joihin on tuotu ripaus luksusta esimerkiksi hohtavalla vinyylilattialla ja kiiltävillä yksityiskohdilla. Vinyylilattia valittiin lattiamateriaaliksi sen ekologisten ja antibakteeristen ominaisuuksien ansiosta, joka on myös helppo pitää puhtaana.

Vastaanottotiskiksi suunniteltiin mielenkiintoinen kolmiosainen tiski, jonka materiaaleiksi valittiin antibakteerinen laminaatti sekä lasi.

 

Hoitohuoneisiin haluttiin tuoda näyttävää ja eläväistä seinäpintaa, joka luotiin pestävällä valokuvavinyylitapetilla. Hoitotuolien yläpuolelle hoitohuoneeseen asennettiin akustiikkapaneeleja, joihin on painettu mielenkiintoisia kuvioita. Akustiikkapaneelit parantavat tilan akustiikkaa ja työskentelyergonomiaa sekä samalla rauhoittavat asiakasta toimenpiteiden aikana.

Valaistukseen kiinnitettiin erityistä huomiota suunnittelemalla jokaiseen vastaanottohuoneeseen hyvää yleisvalaistusta, tehokasta työskentelyvalaistusta ja mielenkiintoista epäsuoraa valaistusta. Valaistusta suunnitellessa valon värientoisto oli tärkeää ottaa huomioon sisustuksessa kirkkaita, puhtaita sävyjä käytettäessä, joka samalla parantaa työergonomiaa.

 

Odotus- ja sosiaalitiloihin luotiin pehmeyttä ja persoonallisuutta sisustusvalaisimilla. Kaikissa valaisimissa on käytetty ekologia valonlähteitä, led-lamppuja.

 


 

PLUSTERVEYS HAMMASLÄÄKÄRIKESKUS KOKKO-DENT

 

Modernin ajaton ja pirteä hammaslääkärikeskus kutsuu viihtymään

PlusTerveys Kokko-Dent -hammaslääkärikeskuksesta suunniteltiin brändin mukainen, laajan asiakaskunnan ja nuorekkaiden asiantuntijoiden tarpeisiin soveltuva vastaanotto, josta löytyy jokaiselle jotakin.

PlusTerveys Kokko-Dentin suunnittelun tavoite oli luoda viihtyisät ja inspiroivat tilat, jotka kutsuvat viihtymään hoidon ajaksi. Odotustilasta haluttiin luoda kutsuva tila, jossa on tarjolla monenlaisia oleskelutiloja erilaisiin tarpeisiin. Rauhoittavia luonnonmateriaaleja haluttiin hyödyntää mahdollisimman paljon, esimerkiksi odotustilan syvennyksen seinämateriaaliksi valikoitui koivuvaneri. Viherseinät puhdistavat sisäilmaa ja herättävät odotustilan henkiin.

Hammaslääkärikeskuksen vastaanottotiski suunniteltiin palvelemaan henkilökunnan ja asiakkaan tarpeita sekä istumaan aulan muuhun sisustukseen saumattomasti.

Jokaisesta hoitohuoneesta haluttiin luoda oma erilainen maailmansa, joista asiakas voi valita mieleisensä hoidon ajaksi. Hoitohuoneiden tunnelma luotiin erilaisilla valokuvavinyylitapeteilla, jotka ovat antibakteerinen ja pestävä materiaali. Lattiamateriaaliksi jokaiseen yksilölliseen huoneeseen valittiin vinyyli, jonka väri poimittiin valokuvatapetista. Hygieeninen keinonahka hoitotuoleissa sävytettiin huoneen värimaailmaan sopivaksi.

Henkilökunnan taukotilaan luotiin rauhoittava ja seesteinen luontomaisema valokuvatapetilla. Rauhoittavan luontoteeman luomiseen hyödynnettiin aitoja materiaaleja, kuten juuttia pilareiden ympärille kiedottuna. Työergonomiaan tulee kiinnittää huomiota myös taukojen aikana, joten taukohuoneeseen asennettiin puolapuut ja voimistelurenkaat henkilökunnan hyvinvointia tukemaan.

Referenssit

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä

Alkoks vähääkä kutittelee? Voitasko me auttaa sua jossai keskeneräises tai viä ajatusasteel olevas rojektis? Pist kertoe ongelmas ja me taataan et siihen löytyy ratkasu!

Pain täst ja sit räjähtää

Yhteistyömme sujui loistavasti

Tilat ovat toimivat, ja niiden ilme sopii hyvin niin brändiimme kuin tehdasympäristöönkin.

Henriikka Seppälä, Enersense International