Viranomaisten koulutus- ja harjoituskeskus -konseptin luominen sekä kehittäminen

Rock My Busineksen Janne Rauhala loi viranomaisten koulutus- ja harjoituskeskuksen LSK Business Parkiin (ent. Lentosotakoulu) Kauhavalle. LSK Business Parkin alue on 420ha:n kokoinen ja sisältää muun muassa 40 erilaista rakennusta (sis. majoitus ja taktiset harjoitukset), täysimittaisen (3km) sotilaskäytössä olleen lentokentän sekä ampumaratoja. Lähietäisyydellä on lisäksi esimerkiksi maahanlaskupaikkoja ja vesistöjä.

Keskuksen johtava asiantuntija Janne Rauhala on työskennellyt tiiviisti viranomaisten kanssa kehittääkseen koulutus- ja harjoituskeskuksen vastaamaan heidän tarpeitaan ja vaatimuksiaan. Rauhalan visioima kokonaisvaltainen yhteistoiminta-alue mahdollistaa monenlaiset harjoitukset, kuten perusharjoitukset, samanaikaiset harjoitukset useilla osa-alueilla, kokonaisvaltaiset harjoitukset, erikoisjoukkojen harjoitukset ja ammuntaharjoitukset.

”Keskus mahdollistaa yksittäisten harjoitusten lisäksi laajamittaisen viranomaisyhteistyön ja -toiminnan, kuten suuronnettomuuksien ja kriisitilanteiden simuloinnin.” Rauhala kertoo

Viranomaisten koulutus- ja harjoituskeskus -konsepti on jatkomoa Rauhalan, vuoden 2021 aikana, luomalle LSK Business Parkin kiinteistökonseptille. Viranomaistoiminta tukee alueen yritys- ja tapahtumapuistokonseptia sekä luo alueen toimijoille täysin uutta liiketoimintapotentiaalia.

Rock My Busineksen (Janne Rauhala) rooli:

  • Viranomaisten koulutus- ja harjoituskeskus -konseptin luominen (2021-2022)
  • Johtava asiantuntija (2022>)
  • Viranomaisyhteydet (mm. puolustusvoimien, rajavartiolaitoksen ja poliisin erikoisjoukot)