Siirry sisältöön

Rock My Business toteutti Isomäki Areena Oy:n uuden kiinteistökonseptin

Rock My Business toteutti Isomäki Areena Oy:n uuden kiinteistökonseptin

Kiinteistömuotoilutoimisto Rock My Business toteutti Isomäki Areena Oy:n uuden kiinteistökonseptin.

”Kiinteistökonseptin suunnittelun ja strategiatyön lähtökohtana oli muuttaa areenan vuosittainen noin 35 aktiivista iltaa 365 tuottavaksi päiväksi. Uuden strategian tavoitteena on Isomäki Areena -kiinteistön tuottavuuden ja arvon kasvattaminen – nostaa areenan käyttöastetta ja olla täten tuottava kiinteistö omistajilleen sekä arvoa tuottava kohde käyttäjilleen.”
Janne Rauhala, kiinteistömuotoilija, Rock My Business

Kiinteistökonseptissa Rock My Business loi Isomäki Areena Oy:lle vision, mission, arvot, strategiset tavoitteet, kohderyhmät, painopistealueet sekä toimenpidesuunnitelman.

”Rock My Business toi strategiatyöhön uuden näkökulman ja uudet mittasuhteet, jotka olivat suuressa roolissa kokonaisuuden kannalta. Ajatushautomot ja keskustelut herättivät ideoita, jotka edistivät strategiatyötä. Rock My Business loi strategiastamme myös strategiakuvan, joka oli helppo esittää hallituksille. Rock My Busineksen Janne Rauhala on ollut merkittävässä roolissa strategiatyössä. Yhteistyömme jatkuu Areena-hankkeen edetessä.”
Niklas Ikonen, Areenapäällikkö, HC Ässät Oy


 

Kiinteistö Oy Porin jäähalli on toiminut keskinäisenä yhtiönä ja omistajien rahoitusvälineenä Isomäki Areenalla. Isomäki Areenan tapahtumatuotantoa halutaan kehittää, joten Kiinteistö Oy Porin jäähallin keskinäisyys puretaan ja samalla yhtiön tarkoitus muutetaan.

Kiinteistö Oy Porin Jäähalli on Porin kaupungin (56%) ja HC Ässät Oy:n (44%) omistama osakeyhtiö, joka ylläpitää Isomäessä sijaitsevaa jääkiekkoareenaa. Keskinäinen yhtiö tarkoittaa, että kumpikin omistaja hallitsee omia alueitaan jäähallin sisällä. Tarkoituksena on, että jatkossa sitä hallitaan yhtenä kokonaisuutena.

– Olemme käyneet syksyn aikana neuvotteluja HC Ässät Oy:n edustajien kanssa Isomäki Areenan tulevaisuudesta ja optimaalisemmasta käytöstä, joka hyödyntää molempia omistajatahoja. Muuttamalla organisaation rakennetta tavoitellaan Isomäki Areenan keskittymistä tapahtumatuotantoon ja molempien omistajatahojen lainavastuiden lieventämistä, toteaa toimialajohtaja Lauri Kilkku Porin kaupungilta.

Neuvotteluiden lisäksi oppia on otettu vastaavien monitoimiareenoiden organisoitumismalleista. Kiinteistö Oy Porin jäähalli muutetaan Isomäki Areena Oy:ksi ja toiminta suunnitellaan uudelleen siten, että areenayhtiö on tapahtumista vastuullinen taho. Tavoitteena on luoda Isomäki Areenasta Satakunnan monipuolisin tapahtumatalo.

– Porin kaupunki ja Ässät ovat tahoillaan erittäin merkittäviä tapahtumajärjestäjiä ja haluamme yhdistää molempien osaamisen Isomäki Areenan tapahtumatuotannossa. Haluamme luoda Isomäki Areenasta Satakunnan monipuolisimman ja osaavimman tapahtumatalon ja tapahtumatuotanto tullaan viemään uudelle tasolle. Olemme saaneet kokemusta useiden järjestettyjen tapahtumien kautta, joiden aikana jäähalliyhtiön keskinäisyys ja roolitusten epäselvyys sekä vuokrahinnoittelun jäykkyys ovat osoittautuneet ongelmiksi, kertoo HC Ässät Oy:n toimitusjohtaja Mikael Lehtinen.

Kiinteistö Oy Porin jäähallin yhtiökokous pidettiin 2. joulukuuta ja asiasta tehtiin päätös kokouksessa.

 

Kysy lisää kiinteistömuotoilusta:

Janne Rauhala, 050 573 8776 janne@rockmybusiness.fi

Yhteistyömme sujui loistavasti

Satakunnan Yrittäjien jäsenkehitys on ollut positiivisessa kasvussa ja suunnitelmallisella viestinnällä sekä markkinoinnilla on varmasti osuutensa asiaan. Kiitos RMB!

Viestintäsuunnittelija Noora Aaltonen ja toimitusjohtaja Markku Kivinen, Satakunnan Yrittäjät

Vieritä ylös